Akcje Inpro S.A. po 6,60 zł

Inpro S.A. informuje, że 26 stycznia 2011 r. w oparciu o księgę popytu, została ustalona cena emisyjna Akcji Serii B, która wynosi 6,60 zł za 1 akcję. W związku z ustaloną ceną, wartość całej oferty publicznej Inpro S.A. wyniesie ponad 66 mln zł.

W ramach publicznej oferty akcji do objęcia jest łącznie 10.010.000 nowych Akcji Serii B kierowanych do inwestorów indywidualnych i instytucjonalnych. W ramach Transzy Detalicznej oferowanych jest 1.300.000 Akcji Serii B, a w ramach Transzy Dużych Inwestorów 8.710.000 Akcji Serii B. Zapisy na akcje oferowane w Transzy Detalicznej miały miejsce w okresie od 21 stycznia do 26 stycznia 2011 r., natomiast przyjmowanie zapisów w Transzy Dużych Inwestorów odbędzie się w okresie od 27 stycznia do 31 stycznia 2011 r. Przydział akcji w obu transzach zaplanowano do 3 lutego 2011 r.

Pozyskane środki z emisji akcji Inpro S.A. planuje przeznaczyć na realizację strategii rozwoju, która zakłada przyśpieszenie  procesu umacniania wysokiej pozycji w zakresie budowy apartamentów oraz mieszkań o podwyższonym standardzie w atrakcyjnych lokalizacjach w Trójmieście, sfinansowanie wkładu własnego planowanych inwestycji, a także kontynuowanie procesu rozbudowy banku gruntów pod przyszłe projekty inwestycyjne. Cele emisyjne to również nabycie 51% udziałów w spółce Domesta, co przełoży się na wzmocnienie pozycji Spółki w segmencie mieszkań popularnych.