Duże zainteresowanie osiedlami domów z oferty Inpro

Inpro SA, jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, posiada w swojej ofercie aktualnej osiedla domów rodzinnych o wyjątkowych i atrakcyjnych lokalizacjach oraz cenach. Ponad 60 proc. mieszkań z pierwszych etapów budowy osiedli Wróbla Staw Domy i Golf Park jest już sprzedana. W ofercie pozostało jeszcze 31 domów. Kolejne 76 budynków z obydwu projektów już wkrótce zostanie wprowadzonych do sprzedaży.

Golf Park to osiedle 83 domów jednorodzinnych i bliźniaczych. Położone jest 100 m od jeziora Tuchomskiego w otoczeniu przyrody. Połączenia drogowe i bliskość obwodnicy gwarantują dojazd do Gdyni czy Gdańska w ciągu zaledwie 20 minut. Do Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy jest 11,5 km, a do pola golfowego Tokary 5,5 km. W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla przebiega trasa rowerowa łącząca Gdańsk Osowę z Sianowem pozwalając na jazdę rekreacyjną na dystansie 34 km.

Osiedle jest ogrodzone i chronione, posiada plac zabaw oraz boisko wielofunkcyjne. Otoczone jest terenami zielonymi. Przy budowie osiedla zastosowano nowoczesne technologie z wykorzystaniem wysokiej klasy energooszczędnych, szlachetnych i tradycyjnych materiałów budowlanych o niskich współczynnikach przenikalności ciepła, które spełniają wszystkie normy akustyczne.

W sprzedaży są już dwa pierwsze etapy inwestycji (A i B). Z 45 domów, w ofercie sprzedaży pozostało jeszcze 19 budynków. Domy posiadają powierzchnie od 158 mkw. do 208 mkw. Ceny domu z działką zaczynają się od 499.000 zł brutto. W latach 2014-2016 planowana jest realizacja kolejnych dwóch etapów osiedla Golf Park.

Wróbla Staw Domy to nowoczesne, zanurzone w zieleni osiedle jednorodzinnych domów w Gdańsku przy ul. Świstaka. Osiedle jest położone 5,5 km od centrum Gdańska, świetnie skomunikowane z innymi dzielnicami, jednocześnie usytuowane w zacisznej otulinie lasu, przy malowniczym stawie. Idealne miejsce do spacerów i rekreacji. Wokół osiedla panuje cisza i spokój.

Na terenie osiedla powstaną łącznie 84 domy – bliźniacze i szeregowe o różnych powierzchniach. Budynki są dwu lub trzykondygnacyjne, każdy z nich posiada garaż oraz ogródek. Domy są budowane z zachowaniem najwyższych standardów z użyciem materiałów najlepszej jakości. Przy projektowaniu obiektów zadbano o ich maksymalną funkcjonalność oraz o komfort i wygodę przyszłych mieszkańców. Dodatkową korzyścią są uwzględnione w standardzie wyposażenia kolektory słoneczne. W ramach osiedla powstały tereny zielone, mała architektura, plac zabaw, parkingi naziemne oraz wielofunkcyjne boisko. Osiedle będzie ogrodzone, a spokój mieszkańcom zapewni całodobowa profesjonalna ochrona.

Inwestycja jest realizowana w 4 etapach. Obecnie w sprzedaży są etapy B i C – domy w zabudowie bliźniaczej i szeregowej, których powierzchnia wraz z garażem wynosi od 139 mkw. do 170 mkw. Powierzchnia działek, na których postawione są domy wynosi od 332 mkw. do 1195 mkw. Ceny domu z działką zaczynają się od 749.000 zł brutto. Dwa pierwsze etapy budowy (B i C) obejmują 46 domów, z których w sprzedaży pozostało 12. W latach 2013-2015 planowana jest realizacja kolejnych etapów osiedla.

W ofercie Inpro znajdują się również dwa ostatnie domy z ukończonego Osiedla Nowiec.