Gotowe domy na osiedlu Golf Park jeszcze w tym roku

Spółka INPRO planuje ukończyć jeszcze w tym roku 12 domów na osiedlu Golf Park w Tuchomiu. W ramach inwestycji deweloper oferuje domy jednorodzinne oraz bliźniacze z ogrodem i garażem na strzeżonym osiedlu, otoczonym ciszą i przyrodą. Osiedle położone jest nad jeziorem Tuchomskim 6,6 km od granic Gdyni.

Osiedle Golf Park położone jest zaledwie 100 m od jeziora Tuchomskiego w otoczeniu ciszy i przyrody. Bezpośrednie sąsiedztwo z terenami zielonymi daje szereg możliwości do spędzenia aktywnego wypoczynku na łonie natury. W pobliżu domów przebiega trasa rowerowa łącząca Gdańsk Osowę z Sianowem. Mieszkańcy mają 5,5 km do Tokary Golf Club wyposażonego w 9-cio dołkowe i pagórkowe pole golfowe, dostosowane do potrzeb zarówno zawodowego, jak i początkującego gracza. Golf Park powstaje w odległości 6,6 km od granic Gdyni, 4,8 km od Chwaszczyna i 11,5 km od Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy.

W ramach inwestycji, INPRO wybuduje łącznie 83 domy jednorodzinne i bliźniacze. Domy budowane są na działkach o powierzchniach od 600 mkw. do 1.841 mkw. Przed budynkami znajdują się otwarte trawniki, chodniki i podjazdy dla samochodów z kostki betonowej. Każdy z budynków posiada garaż i ogród. Przy budowie osiedla zastosowano nowoczesne technologie z wykorzystaniem wysokiej klasy energooszczędnych, szlachetnych i tradycyjnych materiałów budowlanych o niskich współczynnikach przenikalności ciepła, które spełniają wszystkie normy akustyczne. Całe osiedle jest ogrodzone i chronione. Na terenie inwestycji deweloper zapewnił zieleń i małą architekturę oraz plac zabaw. INPRO SA wykonało również drogę o szerokości 5 m wraz z chodnikiem od drogi krajowej do  wjazdu na osiedle. Wszystkie domy podłączone są do gminnej sieci kanalizacyjnej.

W aktualnej ofercie znajduje się 15 domów, z których 12 będzie gotowych pod koniec 2016 roku. W sprzedaży znajduje się również 1 gotowy dom w zabudowie bliźniaczej. Powierzchnia użytkowa domów wynosi od 158 mkw. do 201 mkw. Ich cena razem z działką zaczyna się od 590.000 zł brutto.