Grupa Inpro podpisała w 2013 roku blisko 500 umów brutto

Grupa Kapitałowa Inpro, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, podsumowała wyniki dotyczące poziomu sprzedaży oraz przekazanych mieszkań w 2013 roku. Od stycznia do grudnia ubiegłego roku Grupa Inpro zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych) na poziomie 499 umów brutto oraz przekazała łącznie 468 mieszkań i domów.

Grupa Inpro w 2013 roku podpisała łącznie 499 umowy brutto, czyli o 21% więcej niż w roku 2012. Spółka Inpro zrealizowała sprzedaż na poziomie 443 umów brutto tj. prawie o 30% więcej niż w 2012 roku.

W 2013 roku Grupa Kapitałowa Inpro przekazała łącznie 468 mieszkań i domów, czyli o 14% więcej niż w 2012 roku, kiedy to Grupa wydała 409 mieszkań. Najwięcej mieszkań wydano w I i IV kwartale (odpowiednio 33,5% i 37% z wszystkich przekazanych lokali). W tych okresach najlepiej przedstawia się miesiąc marzec, w którym przekazano 82 lokale oraz październik
z 84 wydanymi mieszkaniami. Dobry wynik zanotowała również Spółka Inpro, która w 2013 roku przekazała 410 mieszkań i domów, czyli o 19% więcej niż w 2012 roku, kiedy to przekazała 344 lokale. Najlepszym okresem również był I i IV kwartał, gdzie łącznie przekazano prawie 73% z wszystkich wydanych mieszkań od stycznia do grudnia 2013 roku.