Grupa Inpro przekazała w I kwartale br. 156 mieszkań

Inpro SA, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowany na GPW w Warszawie, podsumował ilość wydanych mieszkań oraz wyniki sprzedaży w I kwartale 2013 roku. Od stycznia do marca br. Grupa Kapitałowa Inpro przekazała nowym właścicielom rekordową ilość 156 lokali mieszkalnych. Jednocześnie zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych brutto) na poziomie 81 umów.

W I kwartale br. Grupa Kapitałowa Inpro przekazała łącznie 156 lokali mieszkalnych i było to o 126% więcej niż w I kwartale 2012 roku, kiedy to Grupa wydała 69 mieszkań. Najlepiej przedstawia się marzec, w którym klucze do nowych mieszkań otrzymało 82 właścicieli. Pierwsze trzy miesiące br. były również bardzo dobre dla Inpro SA, która przekazała łącznie 148 mieszkań, czyli o 164% więcej niż w I kwartale 2012 kiedy to wydała 56 lokali mieszkalnych. Również tutaj bardzo dobrym miesiącem okazał się marzec, w którym przekazano 79 mieszkań.

W analizowanym okresie Grupa Kapitałowa Inpro podpisała łącznie 81 umów przedwstępnych na sprzedaż brutto, w tym Spółka Inpro 75 umów brutto. Wyniki sprzedaży z I kwartału 2013 roku były niższe od uzyskanych w pierwszych trzech miesiącach 2012 roku odpowiednio o 24% i 20%.