Grupa Inpro sprzedała ponad 420 mieszkań i domów w 2014 roku

Grupa Kapitałowa Inpro, podsumowała wyniki dotyczące poziomu sprzedaży oraz przekazanych mieszkań w 2014 roku. Jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, od stycznia do grudnia ubiegłego roku zrealizował przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych) na poziomie 421 umów netto oraz przekazał łącznie 335 mieszkań i domów.

Grupa Inpro w 2014 roku osiągnęła sprzedaż niemal na tym samym poziomie co w roku 2013 podpisując 421 umowy netto, czyli o 0,5% więcej niż w 2013 roku, kiedy to podpisała łącznie 419 umów netto. Nieznaczny spadek sprzedaży odnotowała Spółka Inpro, która zrealizowała sprzedaż na poziomie 350 umów netto tj. o 6% mniej niż w 2013 roku, kiedy podpisała 373 umowy netto.

W 2014 roku Grupa Kapitałowa Inpro przekazała łącznie 335 mieszkań i domów, czyli o prawie 30% mniej niż w 2013 roku. Spółka Inpro w 2014 roku przekazała 268 mieszkań i domów, czyli o prawie 35% mniej niż w 2013 roku. Najlepszym okresem był I i IV kwartał. Grupa wydała wtedy odpowiednio 108 i 159 mieszkań i domów.