I etap osiedla Debiut gotowy do zamieszkania

Pod koniec 2018 roku INPRO sfinalizowało budowę oraz otrzymało pozwolenie na użytkowanie I etapu osiedla Debiut w Pruszczu Gdańskim. W sprzedaży pierwszej fazy projektu pozostało 8 mieszkań o powierzchni od 40 mkw. do 74 mkw. Ceny zaczynają się od 4 600 zł brutto.

Inwestycja przy ulicy Dybowskiego znajduje się zaledwie 10 km od centrum Gdańska, do którego można dojechać w łatwy i szybki sposób dzięki bezpośredniemu i bezpłatnemu autobusowi. W mieście istnieje wiele rozrywek i atrakcji dla dzieci i dorosłych między innymi lodowisko, szkółki sportowe i dwa baseny. Latem można korzystać z placu zabaw, boiska wielofunkcyjnego i skate parku, które znajdują się w pobliżu inwestycji.

Osiedle Debiut to projekt o kameralnej, niskiej zabudowie. W ramach I etapu inwestycji powstały dwa czterokondygnacyjne budynki, w których w sumie zostanie oddanych 105 mieszkań. Prace nad tym projektem zakończyły się pod koniec października 2018 roku.

Na terenie osiedla znajduje się boisko wielofunkcyjne, duży plan zabaw, rowerownia, wózkownia, siłownia zewnętrzna i liczne tereny rekreacyjne. Z działką sąsiaduje zagospodarowany zbiornik wodny. Aby zwiększyć bezpieczeństwo mieszkańców inwestycja jest w całości monitorowana, a właściciele mają możliwość zainstalowania wideo domofonu w swoich lokalach. Mieszkania na osiedlu Debiut są wyposażone w słoneczne loggie i balkony, a do apartamentów na parterze przynależą duże ogródki o powierzchni nawet do 200 mkw. W budynkach starannie zaprojektowano korytarze i klatki schodowe oraz zaplanowano pomieszczenie na jednoślady i piwnice.

Kolejny etap osiedla Debiut jest już w sprzedaży, a planowany termin zakończenia budowy to październik 2019 roku. W aktualnej ofercie II etapu pozostało 57 mieszkań o zróżnicowanych metrażach.