II etap Harmonii Oliwskiej w sprzedaży

Ruszyła sprzedaż mieszkań II etapu prestiżowego osiedla Harmonia Oliwska w Gdańsku. Do oferty trafiły 84 mieszkania o powierzchni od 42 mkw. do 63 mkw. Inwestorem projektu jest INPRO, jeden z czołowych deweloperów w Trójmieście.

Prace budowlane związane z II etapem inwestycji już się rozpoczęły. W aktualnej ofercie znajduje się w sumie 145 mieszkań. Ceny lokali powstających w ramach etapu „Rotta” rozpoczynają się od 7992 zł za mkw. brutto.

Harmonia Oliwska to nowoczesne osiedle składające się z sześcio- i ośmiokondygnacyjnych budynków w zabudowie kwartałowej. Inwestycja zlokalizowana jest w Gdańsku Oliwie przy ul. Opackiej  i Al. Grunwaldzkiej, w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowego Parku Oliwskiego. W okolicy znajdują się przystanki autobusowe, tramwajowe i stacje SKM Gdańsk Żabianka i Gdańsk Oliwa, dzięki którym przyszli mieszkańcy bardzo szybko dotrą do dowolnego punktu w mieście.

W okolicy osiedla znajduje się kampus Akademii Wychowania Fizycznego, posiadający centrum rekreacyjno-sportowe. Entuzjaści aktywnego wypoczynku będą mogli także wypocząć spacerując Lasami Oliwskimi tworzącymi Trójmiejski Park Krajobrazowy, a także odwiedzić Wzgórze Pachołek lub gdańskie ZOO.

Planowany termin zakończenia budowy pierwszego etapu osiedla to październik 2017. Drugi etap inwestycji zostanie oddany w październiku 2018. W ramach obu etapów inwestycji powstanie 235 ustawnych i komfortowych mieszkań, które zostaną uzupełnione o słoneczne balkony i tarasy oraz własne ogródki w lokalach na parterze.
W projekcie przewidziano także halę garażową i 180 miejsc postojowych dla rowerzystów.

Cały projekt przewiduje wybudowanie łącznie 550 mieszkań i będzie realizowany w czterech etapach do 2020 lub 2021 roku.