Inpro finalizuje realizację pierwszego etapu osiedla Chmielna Park

Giełdowa spółka Inpro, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, kończy realizację pierwszego etapu budowy osiedla Chmielna Park w Gdańsku. W aktualnej ofercie pozostało się 16 ostatnich mieszkań oraz 4 lokale handlowe należące do budynku A. Zakończenie realizacji pierwszego etapu zaplanowano na koniec września br.

Inwestycja położona jest w Gdańsku na Wyspie Spichrzów przy ul. Chmielnej i Toruńskiej. Całe osiedle będą stanowiły 3 budynki, z których jeden, znajdujący się po środku, będzie posiadał dziewięciokondygnacyjną wieżę stanowiącą dominantę kompozycyjną. Jednym z atutów osiedla jest zabudowa tarasowa budynków, która została zaprojektowana w celu maksymalnego wykorzystania walorów widokowych mieszkań w kierunku Głównego Miasta. Mieszkania znajdujące się na parterze posiadają przynależne ogródki. Chmielna Park w założeniu posiada przestrzeń otwartą, z terenami zielonymi i małą architekturą. Na parterze znajdować się będą lokale usługowe i portiernia. Budynki będą posiadały hale garażowe i piwnice.

Cała inwestycja obejmuje 316 lokali. W budynku A, którego Inpro S.A. kończy realizację, w sprzedaży znajduje się jeszcze 20 z 59 lokali, w tym 4 usługowe. Powierzchnia mieszkań wynosi od 31 mkw. do 153 mkw. Ich ceny rozpoczynają się od 5.500 zł netto za mkw. Koniec realizacji całości inwestycji przewidziany jest na IV kwartał 2015 roku.