INPRO kontynuuje wysoką sprzedaż mieszkań

Grupa Kapitałowa INPRO, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, podsumowała wyniki sprzedaży za trzy kwartały 2018 roku. W tym okresie Grupa zakontraktowała 638 mieszkań, co stanowi wzrost o 31% w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego.

„Bardzo nas cieszy wysoki poziom przedsprzedaży osiągnięty po trzech kwartałach bieżącego Nasza oferta mieszkań oraz domów jest zróżnicowana i cieszy się dużym zainteresowaniem wśród klientów. Jednocześnie cyklicznie wprowadzamy nowe inwestycje do sprzedaży” – powiedział Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO S.A.

W trzecim kwartale 2018 roku Grupa zrealizowała przedsprzedaż na poziomie 193 umów oraz przekazała łącznie 88 lokali.  Narastająco po dziewięciu miesiącach 2018 roku sprzedano 638 mieszkań, czyli aż o 31% więcej niż w okresie styczeń – wrzesień 2017. Jednocześnie, w tym okresie Grupa przekazała łącznie 365 gotowych lokali, względem 191 sztuk w analogicznym okresie roku ubiegłego, co stanowi wzrost o 91%.

W aktualnej ofercie Grupa INPRO posiada 750 mieszkań i domów. W bieżącym roku Grupa planuje wprowadzić do sprzedaży łącznie 831 nowych mieszkań i domów.