INPRO notuje wysokie wyniki sprzedaży w I kwartale 2018 roku

Grupa Kapitałowa INPRO, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, podsumowała wyniki sprzedaży za pierwszy kwartał 2018 roku. W okresie styczeń-marzec 2018 r. Grupa INPRO zrealizowała sprzedaż na poziomie 245 umów, co stanowi wzrost o 83 % w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego. W I kwartale 2018 roku Grupa przekazała łącznie 119 lokali, w porównaniu do 104 sztuk w roku ubiegłym.

Poprawa poziomu przedsprzedaży to ogólna tendencja na rynku deweloperskim. Grupa posiada zróżnicowaną ofertę sprzedażową, spotykającą się z dużym zainteresowaniem nabywców” – powiedział Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO S.A.

Grupa INPRO zrealizowała sprzedaż na poziomie 245 umów, co stanowi wzrost o 83 % w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego. Jednocześnie w I kwartale 2018 roku Grupa przekazała łącznie 119 lokali, w porównaniu do 104 sztuk w roku ubiegłym.

W 2018 roku Grupa planuje wprowadzić do sprzedaży aż 1.029 nowych mieszkań i domów w różnych segmentach i lokalizacjach. Nowe projekty przygotowywane przez Grupę, które zasilą ofertę sprzedażową w roku 2018 to: Harmonia Oliwska etap III w Gdańsku (157 lokali), Kwartał Uniwersytecki etap III w Gdańsku (72 lokale), Osiedle Debiut w Pruszczu Gdańskim etap II (92 lokale), City Park etap II w Gdańsku (189 lokali), Optima etap II w Gdańsku (200 lokali), Osiedle Wróbla Staw małe domy mieszkalne etap II (4 lokale), Golf Park etap D (4 domy jednorodzinne), Osiedle Nowa Niepołomicka w Gdańsku, budynek nr 5 (36 lokali) i nr 4 (36 lokali), Osiedle Leszczynowy Staw w Gdańsku, budynek nr 7 (34 lokale) i nr 6 (34 lokale), Osiedle Havlove w Gdańsku, budynek 1 (10 lokali), nr 4 (23 lokale), nr 5 (23 lokale), nr 6 (46 lokali), nr 7 (46 lokali), nr 8 (23 lokale).