INPRO o ponad połowę zwiększyło sprzedaż mieszkań

Grupa Kapitałowa INPRO, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, podsumowała wyniki sprzedaży za pierwsze półrocze 2018 roku. W tym okresie Grupa zakontraktowała 445 mieszkań, co stanowi wzrost o 68% w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego. W drugim półroczu INPRO planuje wprowadzić do oferty ponad 550 mieszkań i domów.

„Wysoki poziom przedsprzedaży to ogólna tendencja na rynku deweloperskim w bieżącym roku. INPRO posiada szeroką ofertę sprzedażową, spotykającą się z dużym zainteresowaniem klientów. W drugiej połowie roku planujemy wprowadzić do oferty ponad 550 lokali i liczymy na kolejne wzrosty sprzedaży” – powiedział Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO S.A.

W II kwartale 2018 roku Grupa zrealizowała przedsprzedaż na poziomie 200 umów, czyli o 53% więcej w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego. Narastająco w całym pierwszym półroczu sprzedano 445 mieszkań, czyli aż o 68% więcej niż w okresie styczeń – czerwiec 2017. Jednocześnie, w pierwszym półroczu 2018 roku Grupa przekazała łącznie 277 gotowych lokali, względem 162 sztuk w analogicznym okresie roku ubiegłego.

W bieżącym roku Grupa planuje wprowadzić do sprzedaży łącznie aż 1.026 mieszkań i domów w różnych segmentach i lokalizacjach. Dotychczas w ofercie pojawiły się takie projekty jak: Harmonia Oliwska etap III w Gdańsku (157 lokali), Kwartał Uniwersytecki etap III w Gdańsku (72 lokale), Osiedle Debiut w Pruszczu Gdańskim etap II (89 lokale), Golf Park etap D (4 domy jednorodzinne), Osiedle Nowa Niepołomicka w Gdańsku, budynek nr 5 (36 lokali) i nr 4 (36 lokali), Osiedle Leszczynowy Staw w Gdańsku, budynek nr 7 (34 lokale) i nr 6 (34 lokale),

W drugim półroczu Grupa planuje wprowadzić do oferty następujące inwestycje: City Park etap II w Gdańsku (189 lokali), Optima etap II w Gdańsku (200 lokali), Osiedle Wróbla Staw małe domy mieszkalne etap II (4 lokale), Osiedle Havlove w Gdańsku, budynek 1 (10 lokali), nr 4 (23 lokale), nr 5 (23 lokale), nr 6 (46 lokali), nr 7 (46 lokali), nr 8 (23 lokale).