Inpro oddało do użytku ostatni etap osiedla NOWIEC

Giełdowa spółka Inpro S.A, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, oddała do użytku ostatni etap E inwestycji NOWIEC zlokalizowanej na wzgórzach morenowych w Gdańsku Matemblewo. Sprzedanych zostało 211 domów jednorodzinnych i bliźniaczych, spośród wszystkich 215 budynków zaplanowanych w całym projekcie. Do dyspozycji kupujących są już tylko 4 domy o powierzchniach od 118 m2 do 180,4 m2 w cenach brutto od 1,19 mln do 2,22 mln zł.

Osiedle NOWIEC to imponujący kompleks domów jednorodzinnych, bliźniaczych i szeregowych zlokalizowany w doskonałym miejscu w Gdańsku Matemblowo na morenowych wzgórzach, z doskonałym dojazdem do centrum Gdańska, Wrzeszcza i Oliwy. Cała inwestycja obejmuje 215 domów o powierzchniach od 118 m2 do 210,8 m2 położonych na działkach o powierzchni od 234 m2 do 1551 m2. Osiedle zostało zaprojektowane z myślą o mieszkańcach, którzy cenią aktywny wypoczynek w bliskim kontakcie z przyrodą. Położone jest na 15 ha w doskonałym miejscu przy Trójmiejskim Parku Krajobrazowym, w dolinie Rzeki Strzyży, z przepięknym widokiem na lasy i morenowe wzgórza. Osiedle Nowiec jest ogrodzonym i monitorowanym terenem z zielenią, placem zabaw oraz wielofunkcyjnym boiskiem.

Budowa 194 domów jednorodzinnych z etapów A, B, C i D inwestycji rozpoczęła się w I kwartale 2003 roku i zakończyła w III kwartale 2010 roku. Natomiast realizacja 21 domów z etapu E ruszyła w II kwartale 2009 roku. Ceny domów z działką, które zostały do dyspozycji kupujących, rozpoczynają się od 1,19 mln złotych brutto. Łączna, mieszkalna powierzchnia użytkowa razem z powierzchnią usługową całego Osiedla Nowiec wynosi 32.000 m2.