Inpro otrzymało pozwolenie na użytkowanie II etapu Osiedla Jabłoniowa

Inpro SA, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowany na GPW w Warszawie, otrzymał pozwolenie na użytkowanie trzech budynków z II etapu inwestycji Osiedle Jabłoniowa wybudowanej przy ulicy Morelowej w Gdańsku. Rozpoczęto przekazywanie 81 sprzedanych mieszkań. W aktualnej ofercie sprzedaży są 34 mieszkania, spośród 264 zaprojektowanych w całej inwestycji.

Decyzja o pozwoleniu na użytkowanie trzech budynków F, G i H, spośród wszystkich pięciu, z II etapu inwestycji Osiedle Jabłoniowa ma datę 14 grudnia br. Inpro rozpoczęło już przekazywanie 81 sprzedanych lokali mieszkalnych. Do dyspozycji kupujących pozostały 34 mieszkania z całej inwestycji zaprojektowanej na 264 lokali, w tym tylko 3 z I etapu.

Osiedle Jabłoniowa to kompleks dziesięciu czterokondygnacyjnych budynków zlokalizowanych w Gdańsku, z doskonałym dojazdem do centrum miasta oraz trójmiejskiej obwodnicy. Cała inwestycja obejmuje 264 mieszkania o powierzchni od 34 m2 do 77,5 m2 (z możliwością łączenia), z czego w I etapie jest 120 lokali a w II – 144. Ceny mieszkań kształtują się w granicach między 3.800 zł a 4.550 zł netto za m2 ze specjalnym rabatem 3%.

Osiedle Jabłoniowa spełnia kryteria rządowego programu „Rodzina na Swoim”.

Inwestycja wyróżnia się ciekawie zaprojektowanymi terenami zielonymi i rekreacyjnymi z placem zabaw oraz boiskiem funkcyjnym. Dla wygody mieszkańców zadbano o naziemne miejsca postojowe oraz osobne pomieszczenie do przechowywania rowerów i skuterów. Osiedle będzie wyposażone w ogrodzenie systemowe oraz instalację telewizji przemysłowej z możliwością dozoru z pomieszczenia dla ochrony.

Osiedle Jabłoniowa zostało zaprojektowane z myślą o osobach niepełnosprawnych, którzy będą mieli zapewniony łatwy dostęp do budynków, dzięki bezpośredniemu, z poziomu parteru, wejściu do klatek schodowych.

I etap (budynki A-E) inwestycji Osiedla Jabłoniowa został zakończony w październiku br. Budynki F-H uzyskały pozwolenie na użytkowanie w grudniu 2012 r., natomiast oddanie budynków I i J zostało zaplanowane na II kwartał 2013 r.