INPRO planuje nową inwestycję w Gdańsku

INPRO, jeden z wiodących deweloperów w Trójmieście, planuje w maju br. wprowadzić do sprzedaży nową inwestycję w Gdańsku Przymorzu. W ramach projektu Kwartał Uniwersytecki II powstanie nowoczesny dziewięciokondygnacyjny budynek, będący uzupełnieniem ukończonego już osiedla Kwartał Uniwersytecki.

Nowa inwestycja położona będzie przy ul. Szczecińskiej, zaledwie 700 m od stacji SKM Gdańsk Przymorze, 900 m od Uniwersytetu Gdańskiego i centrum biurowego ALCHEMIA oraz 1000 m od centrum biurowego Olivia Business Centre. W bliskim sąsiedztwie znajdują się także popularne centra handlowe REAL i ALFA.

Kwartał Uniwersytecki II będzie nowoczesnym dziewięciokondygnacyjnym budynkiem. Modernistyczną architekturę projektu uzupełnią słoneczne i przestronne balkony. Teren wokół inwestycji zostanie częściowo ogrodzony oraz monitorowany systemem kamer. Do dyspozycji mieszkańców oddane zostaną naziemne miejsca postojowe oraz podcień rowerowy (zarówno ogólnodostępny jak i z ograniczonym dostępem). Na parterze budynku zaprojektowano także salę fitness, mediatekę i wózkarnię.
W ramach inwestycji powstanie w sumie 96 mieszkań o powierzchni od 31 mkw. do 59 mkw. Sprzedaż mieszkań i prace budowlane rozpoczną się maju. Planowany termin ukończenia budowy to 31 lipca 2018 roku. Projekt inwestycji został opracowany przez pracownię architektoniczną PROCONCEPT.