Inpro przekazuje mieszkania w budynku A osiedla City Park

Inpro SA, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowany na GPW w Warszawie, uzyskał zgodę na użytkowanie pierwszego budynku (A) w ramach osiedla City Park w Gdańsku. Obecnie trwają przekazania mieszkań w tym budynku. Spośród 83 lokali zaprojektowanych w tym etapie 65% zostało już wydanych klientom, a w aktualnej ofercie sprzedaży pozostało 5 ostatnich mieszkań.

Decyzja o pozwoleniu na użytkowanie budynku A osiedla City Park została wydana 31 grudnia 2012 roku. Dotychczas Inpro przekazało nowym właścicielom łącznie 54 lokali mieszkalnych, spośród 78 sprzedanych. Dostępnych dla kupujących jest 5 ostatnich mieszkań w budynku A.

W pozostałych trzech budynkach (B-D), które są w trakcie realizacji, Inpro zaoferowało klientom 252 lokale i 60% spośród nich zostało już sprzedanych.

„Przejęcia lokali przez klientów idą zgodnie z planem. W połowie lutego br. planujemy oddać do użytkowania kolejny budynek B. Sprzedaż mieszkań na osiedlu w pierwszych czterech budynkach jest na satysfakcjonującym poziomie ponieważ zostało nam w ofercie jedynie 30% lokali.” – mówi Rafał Zdebski, Dyrektor Handlowy Inpro S.A.

Osiedle City Park jest strategiczną i jedną z największych inwestycji w ponad 25-letniej historii Spółki. Obejmuje łącznie sześć budynków, z czego 335 lokali w budynkach A-D, które są już oferowane do sprzedaży oraz 173 lokali w budynkach E i F, które są planowane do realizacji. Powierzchnia mieszkań waha się od 33,4 m2 do 112,7 m2 (z możliwością łączenia). PUM (łącznie z lokalami usługowymi) całej inwestycji wynosi 27.582 m2. Osiedle zlokalizowane jest na Gdańskiej Zaspie, w odległości tylko 2,5 km od Zatoki Gdańskiej oraz blisko popularnych centrów handlowych. Prace budowlane rozpoczęły się w maju 2011 roku.

Budynek B zostanie oddany do użytkowania w połowie lutego br. Budynki C i D będą gotowe w drugiej połowie br., kolejno we wrześniu i październiku. Mieszkania z tego etapu są już dostępne w ofercie sprzedaży Inpro. Z kolei mieszkania w planowanych budynkach E i F nie są jeszcze oferowane do sprzedaży.

Osiedle City Park zapewni mieszkańcom wysoki komfort i bezpieczeństwo. Nowoczesna architektura budynków wzbogacona zostanie o przestronne i nasłonecznione tarasy oraz balkony. Według projektu, osiedle będzie częściowo ogrodzone z całodobowym monitoringiem oraz portiernią wewnątrz budynków.

Dla wygody mieszkańców zadbano także o aranżację terenów zielonych, plac zabaw dla dzieci, a także centrum rekreacyjne i boiska wielofunkcyjne. Bezpośrednia lokalizacja osiedla przy Parku im. Jana Pawła II zapewni mieszkańcom komfort rekreacyjny, a bliskie otoczenie centrów handlowych - nieocenioną wygodę.