Inpro rozpoczął rezerwację na kolejny etap inwestycji Wróbla Staw Domy

Grupa Kapitałowa Inpro, jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, rozpoczął rezerwację na etap H osiedla Wróbla Staw Domy. Do aktualnej oferty dołączono 18 budynków. Zakończenie budowy zaplanowano na koniec maja 2016 roku.

Wróbla Staw Domy to inwestycja położona w malowniczej okolicy przy jeziorze Wróbla Staw w Gdańsku, obejmująca łącznie 84 domy w zabudowie bliźniaczej i szeregowej. Osiedle znajduje się 5,5 km od centrum Gdańska i jest świetnie skomunikowane z innymi dzielnicami. To idealne miejsce do spacerów i rekreacji, gdzie panuje cisza i spokój. W sąsiedztwie znajdują się osiedla domów wielorodzinnych realizowanych również przez firmę Inpro.

Należące do osiedla domy budowane są z zachowaniem najwyższych standardów, z użyciem materiałów najlepszej jakości. Każdy z budynków będzie posiadał garaż oraz ogródek. Przy projektowaniu obiektów zadbano o ich maksymalną funkcjonalność oraz komfort i wygodę przyszłych mieszkańców. Dodatkową korzyścią są kolektory słoneczne uwzględnione w standardzie wyposażenia. Domy objęte są 5-letnią gwarancją. W ramach osiedla powstają tereny zielone, mała architektura, plac zabaw, parkingi naziemne oraz wielofunkcyjne boisko. Osiedle będzie ogrodzone, a spokój mieszkańcom zapewni całodobowa profesjonalna ochrona.

Inwestycja jest realizowana w 4 etapach. Oprócz 18 domów z ostatniego już etapu H, którego zakończenie budowy zaplanowano na 30.05.2016 r., w aktualnej ofercie pozostały jeszcze dwa domy z zakończonego już etapu C oraz pięć domów w ramach etapu D, których koniec realizacji przewidziany jest 30.03.2015 r. Powierzchnia domów wraz z garażem, w zabudowie bliźniaczej i szeregowej, wynosi od 139,6 mkw. do 166,3 mkw. Powierzchnia działek, na których postawione są domy, wynosi od 337 mkw. do 917 mkw. Ceny domu z działką zaczynają się od 815.000 zł brutto.