INPRO S.A. INWESTUJE 5 MLN W ROZBUDOWĘ DOMU ZDROJOWEGO W JASTARNI

Giełdowa spółka Inpro, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, rozbudowuje Dom Zdrojowy w Jastarni. 5 października br. Dom Zdrojowy Sp. z o.o., spółka zależna od Inpro S.A., otrzymała ostateczną decyzję wydaną przez Wojewodę Pomorskiego zatwierdzającą projekt budowlany i udzielającą pozwolenia na rozbudowę kompleksu hotelowo apartamentowego. Zgodnie z założeniami, prace budowlane będą realizowane w latach 2012-2013. Wartość inwestycji oszacowana jest na 5 mln zł.

Rozbudowa Domu Zdrojowego w Jastarni będzie dotyczyła nadbudowy oraz rozbudowy całego kompleksu hotelowo-apartamentowego. W ramach inwestycji nastąpi rozbudowa infrastruktury,a w szczególności powstanie nowa duża sala konferencyjno-bankietowa oraz powiększone zostanie centrum SPA o dodatkowe gabinety odnowy biologicznej. Głównym założeniem jest rozszerzenie oferty m.in. dla zorganizowanych grup biznesowych.

„Dom Zdrojowy w Jastarni jest naszym pierwszym, pionierskim projektem zrealizowanym w 2005 roku w systemie condo. Niespotykane zainteresowanie ofertą tego condohotelu, zarówno gości hotelowych, jak i przedstawicieli firm, przekonało nas do podjęcia decyzji o rozbudowie kompleksu. Rozszerzenie oferty m.in. dla zorganizowanych grup biznesowych pozwoli nam na zagospodarowanie niszy na Półwyspie Helskim. Sukces projektu zrealizowanego w Jastarni był impulsem do budowy następnego tego typu obiektu na Wyspie Ptasiej w Mikołajkach. Prace budowlane rozpoczęliśmy w maju br., zakończenie inwestycji planowane jest na kwiecień 2013 r.” – mówi Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu Inpro S.A.

Dom Zdrojowy w Jastarni to luksusowa inwestycja typu condohotel, wybudowana w standardzie czterogwiazdkowym i oddana do użytku w 2005 r. Unikalność i atrakcyjność tego kompleksu potwierdza starannie wyselekcjonowana lokalizacja. Dom Zdrojowy położony jest w nadmorskim pasie terenów zielonych, w najwyższym punkcie Jastarni 7-12 m n.p.m. i w bezpośrednim sąsiedztwie plaży Morza Bałtyckiego. Ten trzykondygnacyjny kompleks hotelowo-apartamentowy posiada 36 pokoi hotelowych oraz 71 komfortowych apartamentów, z których największe posiadają tarasy widokowe o powierzchniach nawet 120 m2. Goście hotelowi mają do dyspozycji funkcjonalny basen, SPA, gabinety odnowy biologicznej, elegancką restaurację z bezpośrednim przejściem na plażę oraz kawiarnię z widokiem na Zatokę Gdańską, morze Bałtyckie oraz otaczający las. Architektura Domu Zdrojowego nawiązuje do bryły statku. Budynek rozszerza się ku górze, dzięki czemu goście hotelowi mogą korzystać z atrakcyjniejszych pokoi hotelowych o większych powierzchniach, lepiej nasłonecznionych i z lepszym widokiem.