Inpro SA w Rankingu Gazele Biznesu 2013

Spółka Inpro została nominowana do corocznego Rankingu Gazele Biznesu – rankingu najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich przedsiębiorstw. Zestawienie sporządzane jest co roku przez dzienniki ekonomiczne należące do szwedzkiej grupy Bonnier Press Group.

Gazela to firma małej lub średniej wielkości, która dzięki niezwykle dynamicznemu rozwojowi doskonale daje sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów. Tytuł porównuje małe i średnie przedsiębiorstwa do zwierząt nie tylko szybkich, ale przede wszystkim obdarzonych niezwykłą umiejętnością dostosowania się do zmiennych warunków. Wśród takich firm znalazła się również Spółka Inpro.

O miejscu na liście decyduje dynamika przychodów osiągniętych przez firmę przez trzy ostatnie lata. Rankingi sporządzane są co roku przez dzienniki ekonomiczne należące do szwedzkiej grupy Bonnier Press Group. Oprócz "Pulsu Biznesu" zestawienia takie opracowują jego siostrzane dzienniki ze Szwecji, Danii, Austrii, Łotwy, Rosji, Estonii i Słowenii. Kryteria wyboru Gazel są w poszczególnych krajach dostosowane do lokalnych warunków gospodarczych.

Inpro SA zdobyło wiele nagród i wyróżnień, m.in. Mieszkaniowa Marka Roku i Budowlana Firma Roku. Deweloper znalazł się także na 53. miejscu w TOP 100 Rankingu największych pomorskich firm, na 6. pozycji w ogólnopolskim rankingu deweloperów Manager Magazine oraz na 6. miejscu w Rankingu Forbesa w kategorii przedsiębiorstw najszybciej zwiększających swoją wartość.