Inpro SA zakończyło inwestycję Osiedle Jabłoniowa

Inpro SA, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowanych na GPW w Warszawie, w czerwcu br. otrzymał pozwolenie na użytkowanie dwóch ostatnich budynków z II etapu inwestycji Osiedle Jabłoniowa wybudowanej przy ulicy Morelowej w Gdańsku. Tym samym zakończono inwestycję zgodnie z planowanym terminem.

Spółka Inpro uzyskała pozwolenie na użytkowanie dwóch budynków I i J z II etapu inwestycji Osiedle Jabłoniowa. Są to już ostatnie budynki z całej inwestycji, które czekały na decyzję. Budynki I etapu oraz trzy budynki II etapu otrzymały pozwolenie na użytkowanie w III kwartale ubiegłego roku. Do dyspozycji kupujących pozostało już tylko 10 mieszkań z całej inwestycji zaprojektowanej na 264 lokali, w tym tylko 4 z budynków I i J.

Osiedle Jabłoniowa to kompleks dziesięciu czterokondygnacyjnych budynków zlokalizowanych w Gdańsku, z doskonałym dojazdem do centrum miasta oraz trójmiejskiej obwodnicy. Cała inwestycja obejmuje 264 mieszkania o powierzchni od 34 m2 do 77,5 m2 , z czego w I etapie wybudowano 120 lokali a w II etapie– 144. Ceny mieszkań do sprzedaży kształtują się w granicach między 3.950 zł a 4.150 zł netto za m2.

Inwestycja wyróżnia się starannie zaplanowaną architekturą oraz ciekawie zaprojektowanymi terenami zielonymi i rekreacyjnymi, z placem zabaw dla dzieci oraz boiskiem wielofunkcyjnym. Dla wygody mieszkańców zadbano także o naziemne miejsca postojowe oraz osobne pomieszczenie do przechowywania rowerów i skuterów.