INPRO SFINALIZOWAŁ PIERWSZY ETAP INWESTYCJI GOLF PARK

Inpro S.A., jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, notowany na GPW, zakończył budowę pierwszego etapu inwestycji Golf Park. Ponad 52% domów jednorodzinnych i bliźniaczych w etapie A zostało sprzedanych, a do dyspozycji kupujących pozostało 11 domów, spośród 23 wybudowanych w pierwszym etapie. Spółka planuje oddanie do użytku tej części inwestycji jeszcze w 2011 r., w związku z tym prawdopodobne jest, iż przychody ze sprzedaży zostaną zaksięgowane w br.

Golf Park to osiedle domów jednorodzinnych i bliźniaczych zlokalizowane w starannie wyselekcjonowanym miejscu przy jeziorze w Tuchomiu, w odległości 6,6 km do granic Gdyni, 11,5 km do Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy i 5,5 km do pola golfowego Tokary. Cała inwestycja będzie składać się z 83 domów o powierzchni od 158 do 208 m2 położonych na działkach o powierzchni od 600 do 1549 m2. Łączny PUM wyniesie 14 590 m2. Osiedle Golf Park będzie miało ogrodzony i monitorowany teren z zielenią, placem zabaw i boiskiem wielofunkcyjnym. Z uwagi na malownicze miejsce przy jeziorze w Tuchomiu, osiedle jest idealnym miejsce do uprawiania sportu i rekreacji. Budowa domów z etapu A rozpoczęła się w III kwartale 2009 roku. Ceny domów z działką rozpoczynają się od 580.000 zł brutto. Podatek VAT, zgodnie z obowiązującymi przepisami, wynosi 8% dla domów, 8% dla działek.

Rozpoczęcie budowy domów z kolejnych etapów B, C i D zaplanowano odpowiednio na 2011, 2012 i 2013 rok. W przypadku etapu B z 22 domami, sfinalizowanie budowy ma nastąpić pod koniec 2012. Etap C, z zaprojektowanymi 17 domami, zostanie zrealizowany w połowie 2013 r., natomiast 21 domów etapu D zostanie wybudowanych pod koniec 2013 r.