INPRO sprzedało ponad 60 proc. mieszkań w Kwartale Uniwersyteckim

Spółka INPRO, jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów, sprzedała ponad 60 proc. mieszkań na osiedlu Kwartał Uniwersytecki w Gdańsku Przymorzu. Część lokali w ramach inwestycji objęta jest letnią promocją. Dzięki atrakcyjnej lokalizacji w centrum miasta, w otoczeniu niskiej zabudowy oraz możliwości skorzystania z programu wykończenia pod klucz, Kwartał Uniwersytecki cieszy się dużym zainteresowaniem. Zakończenie budowy zaplanowano na koniec października 2016 roku.

Kwartał Uniwersytecki powstaje nie tylko w jednej z najlepiej skomunikowanych dzielnic miasta, jaką jest Gdańsk Przymorze, ale również w okolicy o niskiej zabudowie, zielonych terenach i domach jednorodzinnych. To idealne miejsce dla osób ceniących jednocześnie życie w mieście oraz spokój i ciszę. Inwestycja przy ul. Szczecińskiej zlokalizowana jest 900 m od Uniwersytetu Gdańskiego, 1,2 km od biznesowego centrum miasta Olivia Business Centre, 5,5 km od morza i 5 minut od stacji SKM. W niedalekiej odległości znajduje się również  Kompleks Alchemia, Alfa Centrum i inne popularne obiekty handlowe. W sąsiedztwie znajdują się liczne szkoły i przedszkola, co jest niewątpliwym udogodnieniem dla rodziców. Zakup mieszkania w ramach Kwartału Uniwersyteckiego to dobry pomysł zarówno na potrzeby własne, jak i w celach inwestycyjnych. Dodatkowym udogodnieniem jest możliwość skorzystania z oferty wykończenia pod klucz, w której deweloper proponuje trzy zróżnicowane pakiety. Dzięki szerokiemu wachlarzowi usług, opcja wykończenia mieszkania dopasowywana jest indywidualnie do potrzeb każdego klienta.

Całe osiedle składać się będzie z dwóch budynków, trzy, pięcio i ośmiokondygnacyjnych o nowoczesnej architekturze oraz dużych i nasłonecznionych balkonach i tarasach. Mieszkania na parterze posiadać będą przynależne ogródki. Aby zapewnić mieszkańcom spokój i bezpieczeństwo, teren inwestycji będzie częściowo ogrodzony, a całe osiedle wyposażone będzie w nowoczesne kamery obsługiwane z pomieszczenia ochrony. W budynkach znajdują się hale garażowe oraz piwnice, a wszystkie klatki schodowe posiadają windy. Na terenie osiedla znajdować się będzie również wózkarnia i rowerownia. Dla jednośladów deweloper przeznaczył miejsce na zewnętrznym parkingu.

W aktualnej ofercie znajduje się 66 mieszkań i 1 lokal usługowy, z czego 19 mieszkań objętych jest letnią promocją. Cena mieszkań zaczyna się od 7.020 zł brutto za mkw., a ich powierzchnia wynosi od 35,42 mkw. do 119,98 mkw. Zakończenie budowy osiedla  zaplanowano na koniec października 2016 roku.