INPRO sprzedało wszystkie mieszkania na osiedlu Kwartał Uniwersytecki

Spółka INPRO sprzedała wszystkie mieszkania w ramach prestiżowej inwestycji Kwartał Uniwersytecki w Gdańsku Przymorzu. Całość osiedla obejmuje 175 mieszkań. Inwestycja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem ze względu na wyjątkowo korzystną lokalizację i najwyższą jakość. Deweloper rozpoczął prace związane z nowym projektem – Kwartał Uniwersytecki 2.

Inwestycja powstała w Gdańsku Przymorzu przy ulicy Szczecińskiej i jest połączeniem miejskiego stylu życia z cichą i zieloną okolicą. Dużym atutem lokalizacji jest doskonała komunikacja z pozostałymi dzielnicami miasta. W sąsiedztwie osiedla znajduje się Uniwersytet Gdański (900 m), nowoczesny kompleks sportowy Aquastacja, Olivia Business Centre (1,2 km), oraz popularne obiekty handlowe takie jak Kompleks Alchemia i Alfa Centrum.

Prace budowlane na terenie osiedla zostały zakończone w październiku ubiegłego roku, duża część mieszkań została sprzedana jeszcze przed zakończeniem budowy. W ofercie znajdowało się łącznie 175 lokali.

Kwartał Uniwersytecki złożony jest z dwóch budynków o zróżnicowanej kondygnacji.
W ramach większości mieszkań na parterze powstały przestronne ogródki, a lokale na wyższych piętrach wyposażono w słoneczne balkony i tarasy. Teren osiedla jest częściowo ogrodzony i dozorowany z pomieszczenia ochrony. W podziemiach budynku powstała hala garażowa oraz piwnice, a we wszystkich klatkach znajdują się nowoczesne windy. W ramach inwestycji powstała także wózkarnia i rowerownia.

Cechą wyróżniającą projekt jest wystawa, która w częściach wspólnych obu budynków, przedstawia 8 krojów topowych czcionek, od renesansu przez barok, klasycyzm, wiek XIX, aż po współczesność. Wszystkie czcionki pochodzą z kolekcji Muzeum MOMA.
INPRO rozpoczęło już prace nad kolejną inwestycją w sąsiedniej lokalizacji, która ma być poniekąd kontynuacją projektu. Kwartał Uniwersytecki 2 powstanie tuż obok osiedla Kwartał Uniwersytecki i będzie się składał z jednego dziewięciokondygnacyjnego budynku.

W ramach inwestycji powstanie w sumie 96 mieszkań o powierzchni od 31 mkw. do 59 mkw. Na terenie nowego osiedla powstanie sala fitness, mediateka, wózkarnia oraz podcień rowerowy.

W aktualnej ofercie Kwartału Uniwersyteckiego 2 pozostało 29 mieszkań. Ceny lokali rozpoczynają się od 8 100 zł brutto za mkw. Planowany termin zakończenia budowy to 31 sierpnia 2018 roku.