INPRO świętuje 30-lecie działalności

Inpro S.A. obchodzi jubileusz 30-lecia działalności. Spółka w ciągu trzech dekad uzyskała pozycję jednej z najbardziej uznanych i liczących się firm deweloperskich na rynku trójmiejskim. W trakcie 30-stu lat istnienia Inpro zrealizowało 60 dużych inwestycji budowlanych, oddając do użytku około 5,5 tysiąca lokali. Ich łączna powierzchnia to ponad 350 tysięcy metrów kwadratowych. Firma w niedługim czasie zasili rynek mieszkaniowy blisko dwoma tysiącami nowych lokali.

„Od końca lat 80. ubiegłego stulecia konsekwentnie budujemy markę INPRO jako jedną z najbardziej zaufanych firm na polskim wybrzeżu. Z każdym rokiem staramy się sprostać nowym wyzwaniom stawianym przez zmieniający się rynek. W tym okresie nauczyliśmy się bardzo wiele, zdobyliśmy ogromne doświadczenie” – mówi Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO S.A.

Firma Inpro powstała w 1987 roku w Kartuzach. Została założona m.in. przez Piotra Stefaniaka, Krzysztofa Maraszka i Zbigniewa Lewińskiego, którzy do tej pory będąc w zarządzie, wspólnie kierują firmą i jednocześnie są głównymi akcjonariuszami spółki. W 1998 roku spółka rozpoczęła działalność deweloperską na szeroką skalę. Rosła lista ukończonych z sukcesem inwestycji: osiedla mieszkaniowe,  obiekty przemysłowe oraz budynku biurowe. Od 2011 roku akcje Inpro SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Dzięki środkom pozyskanym z emisji akcji Inpro nabyło m.in. pakiet większościowy w spółce Domesta.

W ostatnich latach INPRO koncentrowało swoją działalność się na segmencie mieszkań o podwyższonym standardzie i mieszkaniach z segmentu popularnego wybierając dla nich unikalne lokalizacje. Firmie udało się z sukcesem zakończyć wiele projektów takich jak: luksusowy pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki na Mazurach czy szereg nowoczesnych osiedli: Trzy Żagle, Brętowska Brama, Wróbla Staw, Jabłoniowa, Kwartał Kamienic, Chmielna Park, City Park.

W trakcie 30-stu lat istnienia Inpro zrealizowało 60 dużych inwestycji budowlanych, oddając do użytku około 5,5  tysiąca lokali. Ich łączna powierzchnia to ponad 350 tysięcy  metrów kwadratowych. Firma w niedługim czasie zasili rynek mieszkaniowy blisko dwoma tysiącami nowych lokali.