Inpro wprowadza do oferty trzy nowe inwestycje

Inpro SA, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowany na GPW w Warszawie, wprowadza do oferty 671 lokali mieszkalnych i usługowych z trzech najnowszych inwestycji. Sprzedaż pierwszych 136 mieszkań rozpocznie się jeszcze w IV kwartale br. Tym samym, łącznie w całej ofercie sprzedaży Inpro do końca br. będzie ponad blisko 360 lokali.

„Wprowadzenie do sprzedaży lokali mieszkalnych i usługowych z naszych najnowszych inwestycji to naturalny krok w kierunku utrzymania zakładanego poziomu sprzedaży. Mieszkania z naszej oferty cieszą się dużym zainteresowaniem, stąd musimy mieć bogatą ofertę, aby klienci mieli w czym wybierać. Trzy nowe inwestycje są bardzo atrakcyjne pod względem architektury, lokalizacji oraz konkurencyjnych cen. Jesteśmy przekonani, iż spełnią oczekiwania naszych klientów.” – mówi Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro SA.

Pierwsza inwestycja spośród nowości Inpro SA to CZWARTY ŻAGIEL, położona przy zrealizowanym już osiedlu Trzy Żagle. Obejmuje 136 lokali o powierzchniach od 29,5 mkw. do 115,6 mkw. Sprzedaż rozpocznie się jeszcze w IV kwartale br. Inwestycja wyróżnia się doskonałą lokalizacją na Gdańskim Przymorzu, niewielką odległością od piaszczystej plaży Zatoki Gdańskiej - 1,5 km oraz zaledwie 5 km od centrum Sopotu i Gdańskiej Starówki. Inwe¬stycja będzie miała specjalnie zaprojektowane przestronne i nasłonecznione tarasy na wyższych kondygnacjach, dzięki którym mieszkańcy będą mogli podziwiać przepiękny widok na Zatokę Gdańską oraz wzgórza morenowe Trójmiejskie¬go Parku Krajobrazowego. Dla bezpieczeństwa mieszkańców będzie całodobowy monitoring, a dla wygody dwie hale garażowe i indywidualne piwnice w podziemnych kondygnacjach.

Ceny mieszkań w tej inwestycji kształtują się na poziomie od 5.500 zł netto za mkw. Zakończenie inwestycji zaplanowano na jesień 2014 r.

Drugą, bardzo ciekawą inwestycją wśród nowości Inpro jest KWARTAŁ UNIWERSYTECKI. Położony jest w Gdańsku Przymorze, przy ulicy Szczecińskiej, w odległości 900 m od Uniwersytetu Gdańskiego oraz 1,2 km od Olivia Business Centre, a także w pobliżu popular¬nych centrów handlowych. Do dyspozycji kupujących będzie w sumie 215 lokali, w tym 207 mieszkań o powierzchni od 31,9 mkw. do 129,4 mkw. oraz 8 lokali usługowych. Według projektu to osiedle dwóch sześcio- i dziesięciokondygna¬cyjnych budynków z nowoczesną architekturą, którą będą uatrakcyjniać duże, nasłonecznione balkony. Dla wygody mieszkańców zostały zaprojektowane dwie hale garażowe, indywidualne piwnice, szybkobieżne windy oraz osobne pomieszczenia do przechowywania wózków i rowerów. Osiedle będzie ogrodzone i wyposażone w całodobowy monitoring z możliwością dozoru z pomiesz¬czenia ochrony. Mieszkania na parterze mają zaprojektowane unikalne ogrody. Ceny mieszkań rozpoczynają się od 5.500 zł netto za mkw. Budowa Kwartału Uniwersyteckiego rozpocznie się wio¬sną 2013 roku, zakończenie zaplanowane jest na jesień 2014 roku.

Trzecia, najnowsza inwestycja to osiedle WRÓBLA STAW mieszkania II etap, położone w Gdańsku Jasieniu w przepięknej otulinie lasu przy jeziorze Wróbla Staw, w odległości 5,5 km od centrum Gdańska. Do dyspozycji kupujących będzie w sumie

320 lokali mieszkalnych. Ceny rozpoczynają się od 4.200 zł netto za mkw. W tej inwestycji zaplanowano czternaście budynków trzy- i czterokondygna¬cyjnych, które będą ogrodzone oraz wyposażone w całodobowy monitoring. Mieszkania na parte¬rze mają zaprojektowane ogródki. Z uwagi na pa¬nujący tu spokój i ciszę, inwestycja jest idealnym miejscem do spacerów i rekreacji. Osiedle będzie realizowane w trzech etapach. Prace budowlane rozpoczną się wiosną 2013 roku. Zakończenie pierwszych budynków zaplanowano na jesień 2014 roku.