Inpro wprowadza do sprzedaży kolejny etap osiedla Chmielna Park

Spółka Inpro uruchomiła sprzedaż mieszkań należących do budynku B osiedla Chmielna Park. W nowo wprowadzonej ofercie znajduje się 90 mieszkań oraz 12 lokali usługowych. Na początku listopada rozpoczęto wydawanie kluczy właścicielom mieszkań w wybudowanym budynku A, w którym około 80% lokali zostało już sprzedanych.

Chmielna Park to inwestycja w atrakcyjnej lokalizacji. Kompleks trzech budynków, o nowoczesnej architekturze, powstaje przy ul. Chmielnej i Toruńskiej na Wyspie Spichrzów w Gdańsku, w sąsiedztwie zabytkowej starówki, a jednocześnie blisko zielonych bastionów i terenów wzdłuż rzeki Motławy. W środku kompleksu przewidziano górującą nad osiedlem 9-kondygnacyjna wieżę. Niewątpliwym atutem jest zabudowa tarasowa budynków, która została zaprojektowana w celu maksymalnego wykorzystania walorów widokowych mieszkań w kierunku Głównego Miasta. Mieszkania znajdujące się na parterze będą posiadały przynależne ogródki. Chmielna Park posiada przestrzeń otwartą, z terenami zielonymi i małą architekturą. W ramach inwestycji powstaną również hale garażowe oraz piwnice i pomieszczenia do przechowywania wózków i rowerów.

Cała inwestycja obejmie 316 lokali. W aktualnej ofercie znajduje się 10 mieszkań i 4 lokale usługowe budynku A oraz 90 mieszkań i 12 lokali usługowych w ramach budynku B. Ich cena zaczyna się od 5.900 zł netto za mkw.