Inpro wprowadza do sprzedaży kolejny etap osiedla Wróbla Staw Mieszkania

Inpro SA, jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów, na początku kwietnia wprowadził do sprzedaży 109 nowych mieszkań w ramach kolejnego etapu inwestycji Wróbla Staw Mieszkania. Rozpoczęcie budowy zaplanowano na kwiecień br., a jej ukończenie ma nastąpić w III kwartale 2015 roku.

W ramach II etapu inwestycji wprowadzono do sprzedaży łącznie 109 mieszkań w pięciu budynkach. Koniec realizacji przewidziany jest 30 września 2015 r. W aktualnej ofercie znajdują się jeszcze 29 mieszkania należące do III etapu, który zostanie ukończony z końcem br. Powierzchnia mieszkań wynosi od 26 mkw. do 95 mkw. Ich cena zaczyna się od 4.600 zł netto za mkw. Mieszkania w ramach inwestycji są objęte programem dopłat „Mieszkanie dla Młodych”.

Inwestycja Wróbla Staw Mieszkania położona jest w Gdańsku Jasieniu przy jeziorze Wróbla Staw w malowniczej otulinie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Według projektu całe osiedle będzie składać się z czternastu trzy i czterokondygnacyjnych budynków wielorodzinnych. Realizacja inwestycji podzielona jest na 3 etapy.

Niska zabudowa inwestycji powoduje, że budynki nie konkurują z otaczającą je przyrodą i nie przytłaczają jej, oferując mieszkańcom poczucie wolności i niezależności. Wróbla Staw Mieszkania to idealne miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju, a jednocześnie doskonałej lokalizacji pozwalającej na szybki dojazd do aglomeracji miejskiej. Osiedle znajduje się zaledwie 5,5 km od centrum Gdańska i jest bardzo dobrze skomunikowane z pozostałymi dzielnicami miasta. Do mieszkań na parterze zaprojektowane zostały ogródki. Zaletą osiedla są mieszkania dwupoziomowe, nieczęsto spotykane w budynkach mieszkalnych. W ramach nowej inwestycji zostaną wybudowane tereny zielone, mała architektura, plac zabaw, piwnice, parkingi naziemne oraz hala garażowa. Osiedle będzie ogrodzone i chronione.