Inpro wypłaci dywidendę

W dniu 11 czerwca 2014 r. akcjonariusze Inpro zdecydowali o wypłacie dywidendy w wysokości 0,1 zł na akcję. Dywidendą zostały objęte wszystkie akcje Spółki. WZA ustaliło dzień 10 lipca 2014 roku jako dzień dywidendy, a jako dzień wypłaty 24 lipca 2014 roku

Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki Inpro podjęło uchwałę w sprawie podziału zysku netto Spółki za rok obrotowy 2013 na dywidendę i kapitał zapasowy, ustalenia dnia dywidendy oraz terminu wypłaty dywidendy.

Zgodnie z podjętą Uchwałą nr 9 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy INPRO S.A. postanowiło przeznaczyć część zysku netto Spółki za rok 2013 w kwocie 4.004.000,00 złotych na każdą akcję na wypłatę dywidendy akcjonariuszom Spółki, a pozostałą część zysku w kwocie w wysokości 11.539.284,25 złotych przeznaczyć na kapitał zapasowy Spółki.

Dywidendą objęte zostały wszystkie akcje spółki tj. 40.040.000 akcji ( 30.030.000 akcji serii A oraz 10.010.000 akcji serii B).

WZA ustaliło dzień 10 lipca 2014 roku jako dzień dywidendy, a jako dzień wypłaty dywidendy ustaliło dzień 24 lipca 2014 roku