INPRO ZAPRASZA DO PRZEDSZKOLA NA OSIEDLU TRZY ŻAGLE

Na osiedlu Trzy Żagle w Gdańsku, zrealizowanym przez Inpro S.A., uruchomiono przedszkole. Placówka od kwietnia br. funkcjonuje zgodnie z nowoczesnymi standardami, a zajęcia edukacyjne realizują podstawę programową MEN.

Przedszkole niepubliczne „Edu-Maluszek” rozpoczyna działalność od września 2012 roku, natomiast już od kwietnia br. funkcjonuje jako punkt przedszkolny sprawujący opiekę nad dziećmi w wieku przedszkolnym. Placówka jest dostosowana do opieki oraz zajęć edukacyjnych dla 50 dzieci, podzielonych na grupy wiekowe. Zapisy dla mieszkańców osiedla Trzy Żagle na rok 2012/2013 rozpoczęły się na początku marca i potrwają do końca maja br., natomiast na rok 2013/2014 rozpoczną się 1 września br. Rekrutacja do przedszkola obejmuje maluchy od 2,5 roku do 5 lat. Zajęcia edukacyjne realizują podstawę programową MEN, a dzieciom, w ramach czesnego, zostały zaproponowane następujące zajęcia: język angielski, warsztaty literackie, warsztaty plastyczne, dziecięca orkiestra perkusyjna, rytmika, gimnastyka. Przedszkole prowadzi również dodatkowe, płatne zajęcia z logopedii, tańca i religii, a także planuje organizację imprez okolicznościowych skierowanych do dzieci oraz ich rodziców, spotkania edukacyjne z ciekawymi ludźmi oraz interesujące wycieczki poza teren placówki.

„Osiedle Trzy Żagle to kompleks trzech 18-kondygnacyjnych budynków wielorodzinnych z 400 mieszkaniami. Zwracamy dużą uwagę na udogodniania dla naszych klientów, stąd wybudowanie przedszkola w ramach tej inwestycji było istotną decyzją zwiększającą atrakcyjność zamieszkania w Trzech Żaglach. Klienci byli bardzo zainteresowani naszą propozycją. Osiedle dodatkowo posiada ogrodzony i monitorowany teren z zielenią, placem zabaw, co zapewnia pełne bezpieczeństwo mieszkańcom.” – argumentuje Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

Przedszkole „Edu-Maluszek” jest nową placówką, powstałą z pasji pracy i edukacji małych dzieci oraz inicjatywy rodziców. Dyrektorem jest mianowana nauczycielka nauczania początkowego, autorka koncepcji pracy edukacyjnej od niemowlęcia do przedszkola i założycielka działającego od 3 lat żłobka „Maluszek”.