IV etap osiedla Harmonia Oliwska w sprzedaży

INPRO rozpoczęło sprzedaż IV czyli ostatniego etapu prestiżowego osiedla Harmonia Oliwska w Gdańsku. Do oferty trafiły 174 mieszkania o powierzchni od 28 mkw. do 98 mkw. Planowany termin zakończenia budowy to 30 września 2020 roku. Osiedle cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród klientów. Wszystkie mieszkania w ramach I i II etapu zostały sprzedane, a w ramach III etapu pozostało 7 lokali.

Inwestycja powstaje w Gdańsku Oliwie przy ul. Opackiej. Dzięki wyjątkowo korzystnej lokalizacji mieszkańcy osiedla będą mieli dosłownie 250 m do zabytkowego Parku Oliwskiego, a także zaledwie 1,2 km do centrum biznesowego Olivia Business Centre i 1,5 km do Uniwersytetu Gdańskiego.

Cechą charakterystyczną projektu jest oryginalna, ponadczasowa architektura. W ramach inwestycji powstają sześcio- i ośmiokondygnacyjne budynki z dużymi nasłonecznionymi balkonami i tarasami. Elewacja wszystkich budynków jest wykończona materiałami szlachetnymi, a części wspólne takie jak korytarze i klatki schodowe wykonywane są w podwyższonym standardzie.

Osiedle jest częściowo ogrodzone i monitorowane z pomieszczenia ochrony. Pod budynkami zaprojektowano hale garażowe, a wokół znajdują się także ogólnodostępne naziemne miejsca postojowe oraz stojaki na rowery. Między poszczególnymi budynkami powstała zieleń parkowa, mała architektura i place zabaw.

W aktualnej ofercie znajduje się 181 mieszkań, w tym 174 w ramach IV etapu. Ceny mieszkań rozpoczynają się od 8 586 zł brutto za mkw. w III etapie i od 9 612 zł w IV etapie inwestycji.

W ramach wszystkich etapów powstanie łącznie ponad 550 mieszkań. Planowany termin ukończenia czwartego, ostatniego etapu osiedla Harmonia Oliwska „Kwarta” to koniec września 2020 roku.