Już ponad 70% mieszkań w budynkach A i B inwestycji City Park zostało sprzedanych

Inpro, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, notowany na GPW, z sukcesem realizuje strategiczną inwestycję City Park. Ponad 70% mieszkań w budynkach A i B zostało sprzedanych. W aktualnej ofercie, dostępnych jest tylko 47 lokali mieszkalnych, spośród wszystkich 167 mieszkań w budynkach A i B. Prace budowlane inwestycji City Park rozpoczęły się w maju br. Zakończenie I etapu budowy planowane jest na IV kwartał 2012 roku. Na jesieni bieżącego roku zostaną wprowadzone do sprzedaży mieszkania z budynku C.

City Park jest jedną z największych, strategicznych inwestycji w blisko 25-letniej historii Spółki.To kompleks sześciu jedenastokondygnacyjnych budynków mieszkalnych, zlokalizowanych w starannie wyselekcjonowanym punkcie na Gdańskiej Zaspie, w odległości tylko 2,5 km od Zatoki Gdańskiej oraz blisko popularnych centrów handlowych. Inwestycja obejmuje 501 mieszkań o podwyższonym standardzie, o powierzchni od 35 m2 do 113 m2 (z możliwością łączenia). Nowoczesna architektura budynków wzbogacona zostanie o przestronne i nasłonecznione tarasy oraz balkony. Według projektu, osiedle będzie częściowo ogrodzone z całodobowym monitoringiem oraz portiernią wewnątrz budynków.

Dla wygody mieszkańców zadbano także o aranżację terenów zielonych, plac zabaw dla dzieci, a także centrum rekreacyjne i boiska wielofunkcyjne. Bezpośrednia lokalizacja osiedla przy Parku im. Jana Pawła II zapewni mieszkańcom komfort rekreacyjny, a bliskie otoczenie centrów handlowych - nieocenioną wygodę.

Prace budowlane kompleksu City Park rozpoczęły się w maju br. Zakończenie pierwszego etapu planowane jest na IV kwartał 2012 roku. PUM całej inwestycji wyniesie 27.278 m2. Ceny mieszkań kształtują się w granicach między 5.550 zł 2 a 7.400 zł za m2. W cenę wliczone są koszty gruntu, tarasu oraz ogrodu w mieszkaniach na parterach. Podatek VAT, zgodnie z obowiązującymi przepisami, wynosi 8% dla mieszkań, 23% dla miejsca postojowego w hali garażowej.