Kolejny etap osiedla City Park już w sprzedaży

Inpro S.A. wprowadziła do sprzedaży 84 nowe mieszkania i 2 lokale usługowe z budynku D osiedla City Park. Tym samym, w aktualnej ofercie sprzedaży Spółki dostępnych jest 283 lokali, w tym 133 w ramach inwestycji City Park.

„Sprzedaż mieszkań w City Park jest na bardzo dobrym poziomie. Blisko 95% lokali w budynkach A i B zostało sprzedanych. Wprowadzenie do oferty sprzedaży kolejnych mieszkań jest podyktowane dużym zainteresowaniem tą inwestycją.” – mówi Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

City Park jest strategiczną i jedną z największych inwestycji w 25-letniej historii Spółki. Osiedle sześciu jedenastokondygnacyjnych budynków mieszkalnych budowane jest na Gdańskiej Zaspie, w odległości tylko 2,5 km od Zatoki Gdańskiej oraz blisko popularnych centrów handlowych. Prace budowlane rozpoczęły się w maju ubiegłego roku. Osiągnięto stany surowe otwarte budynku A i B. Zakończenie tego I etapu budowy, planowane jest na IV kwartał br. Z kolei budynki C i D mają być gotowe rok później, czyli w IV kwartale 2013 roku.

Cała inwestycja City Park obejmuje 501 mieszkań o podwyższonym standardzie, o powierzchniach od 35 m2 do 113 m2 (z możliwością łączenia). Nowoczesna architektura budynków wzbogacona zostanie o przestronne i nasłonecznione tarasy oraz balkony. Według projektu, osiedle będzie częściowo ogrodzone z całodobowym monitoringiem oraz portiernią wewnątrz budynków.

Dla wygody mieszkańców zadbano także o aranżację terenów zielonych, plac zabaw dla dzieci, a także centrum rekreacyjne i boiska wielofunkcyjne. Bezpośrednia lokalizacja osiedla przy Parku im. Jana Pawła II zapewni mieszkańcom komfort rekreacyjny, a bliskie otoczenie centrów handlowych - nieocenioną wygodę. PUM całej inwestycji wynosi 27.278 m2. Ceny mieszkań rozpoczynają się od 5.500 zł netto za m2. W cenę wliczone są koszty gruntu, tarasu oraz ogrodu w mieszkaniach na parterach. Podatek VAT, zgodnie z obowiązującymi przepisami, wynosi 8% dla mieszkań, 23% dla miejsca postojowego w hali garażowej.