Kwarta – IV etap Harmonii Oliwskiej z ponadczasowymi wnętrzami

Nowoczesne osiedle Harmonia Oliwska w Gdańsku realizowane przez trójmiejskiego dewelopera INPRO jest już na półmetku. Z końcem września zakończą się prace budowalne związane z II etapem inwestycji – Rotty, a tymczasem inwestor pokazał najnowsze wizualizacje niezwykle eleganckich części wspólnych IV etapu osiedla – Kwarty. Projekty odznaczają się ponadczasowym i oryginalnym designem.

Harmonia Oliwska powstaje w Gdańsku Oliwie przy ul. Opackiej, w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowego Parku Oliwskiego. Zaledwie 1,2 km od inwestycji znajduje się centrum biznesowe Olivia Business Centre, w odległości 1,5 km Uniwersytet Gdański, a niespełna 3 km dzielą osiedle od popularnej plaży w Jelitkowie.

Cechą charakterystyczną projektu jest oryginalna, ponadczasowa architektura.
W ramach inwestycji powstają sześcio- i ośmiokondygnacyjne budynki z dużymi nasłonecznionymi balkonami i tarasami. Elewacja wszystkich budynków będzie częściowo wykończona materiałami szlachetnymi, a części wspólne takie jak korytarze i klatki schodowe zostaną wykonane w podwyższonym standardzie.

Osiedle będzie częściowo ogrodzone i monitorowane z pomieszczenia ochrony. Pod budynkami powstają hale garażowe, a wokół znajdują się także ogólnodostępne naziemne miejsca postojowe oraz stojaki na rowery. Między poszczególnymi budynkami zaprojektowano zieleń parkową, małą architekturę i place zabaw.

W aktualnej ofercie w sprzedaży znajduje się 20 mieszkań w ramach dwóch etapów: 1 mieszkanie w etapie II i 19 mieszkań z etapu III. Ceny mieszkań rozpoczynają się od 8 424 zł brutto za mkw. Wkrótce do sprzedaży zostanie wprowadzony ostatni etap inwestycji.