Kwartał Uniwersytecki 2 sprzedany!

INPRO sprzedało wszystkie mieszkania w ramach osiedla Kwartał Uniwersytecki 2. Inwestycja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem wśród klientów i zostanie ukończona z końcem sierpnia 2018 roku. W sprzedaży pozostały 53 mieszkania w ramach Kwartału Uniwersyteckiego 3, który jest kontynuacją popularnego projektu.

Obie inwestycje powstają przy ulicy Szczecińskiej w Gdańsku Przymorzu i od momentu wprowadzenia do sprzedaży cieszyły się olbrzymim zainteresowaniem klientów. Świetna lokalizacja jest doskonałą propozycją zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla wszystkich, którzy poszukują mieszkania w celach inwestycyjnych. Osiedla powstają w bardzo bliskim sąsiedztwie przystanku Szybkiej Kolei Miejskiej SKM Gdańsk Przymorze oraz przystanku tramwajowego.
Kwartał Uniwersytecki 3 został wprowadzony do sprzedaży w marcu br., do tego momentu sprzedano ponad 20% lokali. W ramach inwestycji powstanie nowoczesny dziewięciokondygnacyjny budynek z dwoma windami. Na terenie osiedla zaplanowano powstanie naziemnych miejsc postojowych, podcieni rowerowych i pomieszczenia rekreacyjnego na parterze. Do wszystkich mieszkań przynależeć będą słoneczne balkony lub loggie. Osiedle zostało zaprojektowane ze szczególną dbałością o detale, zaplanowano eleganckie części wspólne, wykonane z wysokiej jakości materiałów.

W bliskim sąsiedztwie inwestycji zlokalizowany jest Uniwersytet Gdański, nowoczesne centrum biurowe Alchemia oraz kompleks sportowy Aquastacja. Niedaleko osiedla mieści się także jedno z największych centrów biurowych w Trójmieście – Olivia Business Centre oraz popularne centra handlowe takie jak Auchan i ALFA.

W ramach projektu powstaną w sumie 72 mieszkania o powierzchni od 35 m2 do 73 m2. Ceny mieszkań rozpoczynają się od 9180 zł brutto za m2. Planowany termin zakończenia inwestycji to 30 sierpnia 2019 roku.