Kwartał Uniwersytecki już w sprzedaży

Inpro S.A., jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów, wprowadził do sprzedaży 174 mieszkania w nowej inwestycji Kwartał Uniwersytecki w Gdańsku Przymorzu przy ul. Szczecińskiej. Nowe osiedle wyróżniać będzie lokalizacja, dzięki której przyszli mieszkańcy będą korzystali z zalet życia w centrum miasta, a jednocześnie z bliskiego otoczenia przyrody i niskiej zabudowy otoczenia.

Gdańsk Przymorze to doskonale skomunikowana dzielnica w centrum miasta. Mieszkańcy Kwartału Uniwersyteckiego będą mieli 5 minut do stacji SKM. Inwestycja położona jest w sąsiedztwie Kompleksu Alchemia, Alfa Centrum i innych popularnych obiektów handlowych. Osiedle znajduje się 1,2 km od biznesowego centrum miasta Olivia Business Centre oraz 5,5 km od morza. Kwartał Uniwersytecki to idealne miejsce dla osób ceniących życie w mieście, które jednocześnie szukają zacisznego miejsca dla swojego wymarzonego M. Okolica, w której powstanie nowa inwestycja, to niska zabudowa, zielone tereny i domy jednorodzinne. Kwartał Uniwersytecki położony jest 900 m od Uniwersytetu Gdańskiego, w sąsiedztwie znajdują się również liczne szkoły i przedszkola, co jest niewątpliwym udogodnieniem dla rodziców.

Osiedle składać się będzie z dwóch budynków, trzy, pięcio i ośmiokondygnacyjnych, których nowoczesną architekturę uzupełniać będą duże nasłonecznione balkony oraz tarasy. Wszystkie mieszkania zostały zaprojektowane tak, aby maksymalnie wykorzystać niską zabudowę otoczenia, dzięki czemu każdy z mieszkańców będzie mógł cieszyć się przepięknymi widokami podczas porannej kawy czy zachodami słońca. Mieszkania na parterze posiadać będą przynależne ogródki. Aby zapewnić mieszkańcom spokój i bezpieczeństwo, teren inwestycji będzie częściowo ogrodzony. Całe osiedle będzie wyposażone w nowoczesne kamery obsługiwane z pomieszczenia ochrony. Budynki będą wyposażone w hale garażowe oraz piwnice, a wszystkie klatki schodowe będą posiadały windy. Na terenie osiedla znajdować się będzie wózkarnia oraz rowerownia. Dla jednośladów deweloper przeznaczył również miejsce na zewnętrzny parking.

W ofercie znajduje się 174 mieszkania i 1 lokal usługowy. Powierzchnia mieszkań wynosi od 26,41 mkw. do 119,98 mkw. Ich cena zaczyna się od 6.800 zł netto za mkw.