MdM w ofercie osiedla OPTIMA w Gdańsku

INPRO realizuje nowe osiedle OPTIMA w Gdańsku Jasieniu, w ramach którego powstają mieszkania kwalifikujące się do rządowego programu „Mieszkanie dla Młodych”. Termin ukończenia I etapu liczącego 100 mieszkań przewidziany jest na październik 2017 roku. Na terenie osiedla zaplanowano tereny rekreacyjne oraz budynki z powierzchnią handlową.

OPTIMA to nowa inwestycja Spółki INPRO, która powstaje przy ul. Stężyckiej w Gdańsku Jasieniu. Okolica bogata jest w ścieżki rowerowe i tereny rekreacyjne. Osiedle znajduje się w odległości 1,9 km od centrum handlowego Fashion House. Przyszli mieszkańcy będą mogli w ciągu 15 minut dotrzeć do centrum Gdańska dzięki trójmiejskiej obwodnicy.

Osiedle składać się będzie z cztero- i pięciokondygnacyjnych budynków, z przestronnymi i oszklonymi balkonami. Mieszkania na parterze będą posiadały duże przynależne ogródki.  Wszystkie mieszkania zaprojektowano z myślą o wygodzie przyszłych lokatorów, tak aby rozmieszczenie poszczególnych pomieszczeń pozwoliło na maksymalne wykorzystanie przestrzeni i odpowiednie dostosowanie do potrzeb każdej rodziny. Inwestycja będzie częściowo ogrodzona. Osiedle OPTIMA będą cechować duże tereny zielone z małą architekturą. W ramach inwestycji powstanie również duży plac zabaw, hala garażowa, komórki lokatorskie i parkingi naziemne. W dalszych etapach planowana jest budowa boiska wielofunkcyjnego i części usługowej.

Mieszkania na osiedlu OPTIMA kwalifikują się do programu MdM. Deweloper oferuje pomoc w uzyskaniu rządowej dopłaty w postaci skorzystania z bezpłatnej usługi doradcy kredytowego. Ceny mieszkań zaczynają się od 4.320 zł brutto za mkw. Wielkość mieszkań wynosi od 31,06 mkw. do 67,10 mkw. W ramach pierwszych trzech budynków inwestycji powstanie 100 mieszkań, których zakończenie budowy planowane jest na koniec października 2017 r.