Medal Europejski dla Kwartału Kamienic

Kwartał Kamienic, kompleks luksusowych apartamentów zlokalizowanych na Głównym Mieście w Gdańsku, został wyróżniony tegorocznym Medalem Europejskim dla Wyrobów i Usług. Jest to kolejna nagroda dla tej inwestycji.

Luksusowa inwestycja giełdowej spółki Inpro SA została doceniona przez Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny oraz Business Centre Club. Nagrody wręczono na Stadionie Narodowym. Zgodnie z ideą Medalu Europejskiego, w tej edycji wyróżnione zostały wyroby i usługi, których jakość odpowiada standardom europejskim. Celem przedsięwzięcia jest upublicznienie przykładów dobrej jakości i promocja metod jej osiągania. Nagrodą wyróżnieni zostali przedsiębiorcy z całej Polski reprezentujący wszystkie branże. Medal Europejski przyznawany jest od 13 lat.

„Wyróżnienie tak prestiżową nagrodą naszej inwestycji Kwartał Kamienic znajdującej się w centrum Gdańska potwierdza, że Inpro stara się posiadać w swojej ofercie apartamenty i mieszkania z gwarancją wysokiej jakości wykonania i zgodnie z najwyższymi standardami, odpowiadającymi europejskim wymogom, uwzględniając przy tym doskonałe lokalizacje.” – podkreśla Rafał Zdebski, dyrektor handlowy Inpro SA.

Kwartał Kamienic to imponujący kompleks luksusowych apartamentów znajdujący się przy ulicach Szerokiej, Świętojańskiej i Tandety w Gdańsku. Forma architektoniczna nawiązuje do stylu historycznej zabudowy miasta. Luksusowy charakter inwestycji podkreślają zielone tereny oraz całodobowy system monitorowania kompleksu. Mieszkańcy do dyspozycji mają również sale fitness, saunę, siłownię oraz bilard z pokojem wypoczynkowym. Przy projektowaniu kompleksu Kwartału Kamienic zadbano także o lokale usługowe. Inwestycję zakończono jesienią 2012 roku. Ceny kształtują się od 9.900 zł netto za mkw. Inpro posiada w aktualnej ofercie ostatnie 27 apartamentów i 6 lokali usługowych.