Niższe ceny lokali usługowych w luksusowej inwestycji Inpro

Inpro S.A., jeden z wiodących trójmiejskich deweloperów, posiada w ofercie sprzedażowej szeroki wachlarz lokali usługowych. Spółka wychodząc naprzeciw oczekiwaniom przedsiębiorców poszukujących lokum w atrakcyjnych cenach i w doskonałych lokalizacjach obniżyła ceny zakupu lokali użytkowych dostępnych w ramach inwestycji Kwartał Kamienic w Gdańsku.

Lokale w ramach inwestycji Kwartał Kamienic, w samym sercu Gdańska przy ulicy Szerokiej, Świętojańskiej i Tandety, to idealne rozwiązanie dla przedsiębiorców poszukujących miejsca w prestiżowej okolicy. Ten imponujący kompleks luksusowych apartamentów, którego architektura nawiązuje do zabudowy Starego Miasta, posiada jeszcze 6 lokali handlowych przy najczęściej uczęszczanych ulicach w mieście. Ich powierzchnia wynosi od 58,7 mkw. do 473,5 mkw. Lokal użytkowy gotowy do odbioru można kupić już od 8.000 zł netto za mkw.

„W naszych projektach mieszkaniowych zawsze znajdziemy miejsce dla lokali handlowych. Takie miejsca są potrzebne zarówno mieszkańcom naszych inwestycji, jak i samym przedsiębiorcom, którzy mogą skorzystać z pokazania się w ciekawych lokalizacjach. Najczęściej lokale handlowe sprzedajemy pod takie usługi, które wynikają z istoty codziennych potrzeb mieszkańców osiedli, np. fryzjer, bank, sklepy spożywcze czy usługi medyczne” – mówi Rafał Zdebski, dyrektor handlowy Inpro SA.

Spółka Inpro w aktualnej ofercie sprzedażowej posiada lokale jeszcze w trzech innych inwestycjach.

Chmielna Park to osiedle położone na malowniczej Wyspie Spichrzów przy ul. Chmielnej i Toruńskiej. Charakteryzuje się nowoczesną architekturą i otwartą przestrzenią z zielonymi terenami i sąsiedztwem zabytkowej starówki. W sprzedaży znajduje się 14 lokali usługowych, w tym 3 gotowe do odbioru w wybudowanym niedawno budynku A. Pozostałe lokale znajdują się w budynku B, którego termin oddania przewidziany jest 30.10.2015 r. Powierzchnia lokali wynosi od 59 mkw. do 152 mkw., a ich cena zaczyna się od 5.900 zł netto za mkw.

Już tylko 2 lokale handlowe znajdują się w ofercie sprzedaży inwestycji City Park. Osiedle położone jest w doskonałej lokalizacji w samym centrum miasta w Gdańsku Zaspa przy al. Jana Pawła II, nieopodal rozległego parku. Cała inwestycja składa się z 6 jedenastokondygnacyjnych budynków, w których mieszkania cieszą się ogromną popularnością. Ostatnie lokale w ofercie znajdują się w dwóch budynkach będących aktualnie w fazie realizacji. W budynku E, którego koniec przewidziany jest 30.06.2015 r., znajduje się wolny lokal o powierzchni 59 mkw. Jego cena wynosi 6.500 zł netto za mkw. Większy lokal znajduje się w budynku F, którego oddanie planowane jest 30.09.2015 r. - 94,9 mkw., w cenie 6.000 zł netto za mkw.

W sprzedaży znajdują się również ostatnie lokale należące do inwestycji Trzy Żagle w Gdańsku Przymorze przy ul. Olsztyńskiej. Zespół trzech budynków mieszkalnych z częścią handlowo-usługową ma szeroko rozbudowane tereny zielone z małą architektura i placem zabaw. W jednym z budynków znajduje się również przedszkole. W sąsiedztwie powstaje kolejna inwestycja Inpro Czwarty Żagiel. Dwa lokale usługowe w ramach inwestycji Trzy Żagle są gotowe do odbioru. W budynku B lokal posiada powierzchnię 55,7 mkw., a jego cena to 3.800 zł netto za mkw. Lokal o powierzchni 136,1 mkw. znajduje się w budynku C, a jego cena to 3.500 zł netto za mkw.