Oferta publiczna Inpro S.A. zakończona sukcesem

W dniu 1 lutego 2011 roku dokonano przydziału akcji inwestorom, którzy złożyli zapisy na akcje Inpro S.A. w trakcie Oferty Publicznej. W Transzy Detalicznej inwestorzy indywidualni objęli 1.300.000 Akcji Serii B, a stopa redukcji w tej transzy wyniosła około 32,66%. W Transzy Dużych Inwestorów przydzielono 8.710.000 Akcji Serii B. Spółka Inpro S.A. planuje zadebiutować na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie jeszcze w lutym 2011 r.

Wartość przeprowadzonej Oferty Publicznej wyniosła 66,07 mln zł. Nowi akcjonariusze będą posiadać 25% akcji i głosów na Walnym Zgromadzeniu Inpro S.A.

„Jesteśmy zadowoleni z sukcesu Oferty Publicznej naszej Spółki. Cieszyła się powodzeniem wśród inwestorów, którzy zwrócili szczególną uwagę na pozycję i potencjał Inpro. Już niebawem zadebiutujemy na Giełdzie plasując się wśród liderów reprezentujących rozwijającą się branżę deweloperską. Wierzymy, że Inpro będzie rosła dynamicznie razem z rynkiem.” - powiedział Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu Inpro S.A.

Środki pozyskane z emisji akcji posłużą zrealizowaniu strategii rozwoju Grupy Inpro, która zakłada przyśpieszenie procesu umacniania silnej pozycji w zakresie budowy apartamentów oraz mieszkań o podwyższonym standardzie, atrakcyjnie zlokalizowanych w Trójmieście. Inpro zamierza również sfinansować wkład własny planowanych inwestycji, a także realizować proces rozbudowy banku gruntów pod przyszłe projekty inwestycyjne. Strategia Inpro uwzględnia również nabycie 51% udziałów w Spółce Domesta, co przełoży się na wzmocnienie pozycji Grupy Inpro w segmencie mieszkań popularnych.