Osiedle Azymut pnie się w górę

Trwają prace związane z budową jednej z najnowszych inwestycji INPRO w Gdyni – osiedla Azymut. Projekt realizowany jest zgodnie z harmonogramem, planowany termin zakończenia budowy to czerwiec 2019 roku. W aktualnej ofercie pozostało 175 mieszkań o zróżnicowanej powierzchni.

Osiedle Azymut zlokalizowane jest przy ulicy Wielkopolskiej w Gdyni, w dzielnicy Mały Kack. Niewątpliwie jednym z największych atutów inwestycji jest przepiękny widok na pobliskie lasy i Zatokę Gdańską, którym będą mogli cieszyć się przyszli mieszkańcy. Zaledwie 3,5 km od osiedla mieści się słynne orłowskie molo oraz wjazd na trójmiejską obwodnicę.

Inwestycja jest świetnie skomunikowana. W najbliższej okolicy osiedla powstała nowa stacja Pomorskiej Kolei Metropolitarnej – Karwiny. Nowy przystanek ułatwi mieszkańcom dojazd do centrum Gdyni, lotniska Rębiechowo i Gdańska Wrzeszcza.
Projekt osiedla zakłada powstanie 7 budynków trzy-, cztero- i pięciokondygnacyjnych wyposażonych w windy. Oryginalny design zostanie podkreślony efektownymi ścianami oporowymi z kamienia tzw. gabionami.

Teren inwestycji będzie częściowo ogrodzony i dozorowany z pomieszczenia ochrony. Pod budynkami zaprojektowano nowoczesną halę garażową oraz piwnice. Powstanie także rowerownia, wózkarnia, ogólnodostępne miejsca postojowe i plac zabaw dla najmłodszych, wzbogacony o zewnętrzne urządzenia do ćwiczeń.
Planowany termin zakończenia budowy to czerwiec 2019 roku. W aktualnej ofercie znajdują się 175 mieszkań o powierzchni od 35 mkw do 96 mkw. Ceny brutto lokali rozpoczynają się od 7020 zł za mkw.