Ostatnie apartamenty w Kwartale Kamienic

Spółka Inpro sprzedała już ponad 90 proc. luksusowych apartamentów inwestycji Kwartał Kamienic. To już ostatnia szansa na zostanie właścicielem jednego z apartamentów wykończonych pod klucz w samym sercu Gdańska.

Kwartał Kamienic to imponujący kompleks luksusowych apartamentów wybudowany przy ulicach Szerokiej, Świętojańskiej i Tandety w starannie wyselekcjonowanym miejscu w Gdańsku naprzeciw kościoła św. Jana, 200 m od historycznego Żurawia oraz 300 m od Bazyliki Mariackiej. Inwestycja wykończona jest szlachetnymi materiałami charakterystycznymi dla zabudowy w Gdańsku, w tym cegłą licową, szkłem i blachą cynkowo-tytanową. Na części elewacji lokalu usługowego na parterze, gdzie znajduje się restauracja, zostały wyeksponowane fragmenty zabytkowych ścian odkrytych w trakcie prac archeologicznych. Kamienice formują zamknięty czworobok - kwartał z wewnętrznym dziedzińcem, gdzie znajduje się fontanna Neptuna projektu Tomasza Radziewicza, polskiego rzeźbiarza i rysownika. Na parterze luksusowego kompleksu znajdują się lokale usługowo-handlowe i biuro ochrony oraz takie udogodnienia jak fitness, siłownia, sauna i pokój wypoczynkowy ze stołem bilardowym do dyspozycji każdego mieszkańca. Budynki wyposażone są również w dwupoziomowy parking podziemny i piwnice.

Wnętrza luksusowych apartamentów w Kwartale Kamienic są wykończone w standardzie pod klucz. Wyposażone są w drzwi antywłamaniowe zewnętrzne oraz fornirowane drewnem naturalnym drzwi wewnętrzne z klamkami. Na podłogach położone są drewniane panele, łazienki i kuchnie wykończono gresem i terakotą oraz wysokiej jakości armaturą sanitarną.

Powierzchnia dostępnych apartamentów wynosi od 50 mkw. do 95 mkw. Mieszkanie wykończone pod klucz można kupić od 11.500 zł netto za mkw. W aktualnej ofercie sprzedażowej pozostało 5 apartamentów oraz 6 lokali usługowych.

Dla wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu nieruchomości w ramach inwestycji Kwartał Kamienic, Inpro oferuje usługę Noble Concierge, która łączy w sobie funkcje prestiżowego concierge hotelowego, assistance i ekskluzywnych usług doradczych w jednym pakiecie. Usługa ta uwzględnia m.in. osobistego asystenta dostępnego na całym świecie, przez całą dobę, 7 dni w tygodniu. Oprócz tego, uczestnicy klubu uzyskują dostęp do programu zniżek i wielu udogodnień. Każdy z klientów apartamentów Kwartału Kamienic będzie miał do dyspozycji indywidualną kartę usług Noble Concierge gwarantującą korzystanie z serwisu.