Otwarcie pięciogwiazdkowego Hotelu Mikołajki już we wrześniu

Trwają prace wykończeniowe pięciogwiazdkowego Hotelu Mikołajki budowanego na Wyspie Ptasiej Jeziora Mikołajskiego. Pierwsi goście odwiedzą ten luksusowy kompleks apartamentowo-hotelowy już we wrześniu br. Do dyspozycji będzie 78 pokoi hotelowych oraz 24 apartamenty, w których będzie można ugościć do 280 osób. Restauracja hotelowa w połączeniu z salami konferencyjnymi utworzą salą bankietową o łącznej powierzchni 652 mkw. mieszczącą około 500 osób. Od 1 do 30 czerwca br. obowiązuje specjalna letnia promocja cenowa na zakup apartamentów.

„Hotel został zaprojektowany z myślą o stworzeniu wyjątkowej przestrzeni dla turystów i biznesu. Pomimo futurystycznej architektury, doskonale komponuje się z naturalnym otoczeniem i niezwykłą przyrodą Mazur. Pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki, będzie zlokalizowany na Wyspie Ptasiej i półwyspie przy Jeziorze Mikołajskim w Mikołajkach. Oba kompleksy hotelu połączymy szklanym tunelem, co sprawi, iż odwiedzający będą mieli wrażenie jakby stąpali po wodzie. Mazury - Kraina Tysiąca Jezior, nominowana w plebiscycie „Nowe 7. Cudów Natury” jako jedyny polski kandydat, są miejscem unikalnym w skali międzynarodowej. Właśnie dlatego tutaj zdecydowaliśmy się zlokalizować nasz hotel.” – mówi Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO S.A.

Hotel*****Mikołajki to unikalna inwestycja w skali kraju ze względu na prestiżową lokalizację w samym sercu Mazur, wysoki standard wykonania oraz rozwiązania architektoniczne. Jest kolejną, ekskluzywną inwestycją Spółki Inpro SA, zlokalizowaną w kurortach wakacyjnych. Pierwszą jest Hotel****SPA Dom Zdrojowy w Jastarni na Półwyspie Helskim, wybudowany i oddany do użytkowania w 2005 roku.

W ramach inwestycji powstają 24 komfortowe apartamenty na sprzedaż w systemie condo, które będą wykończone pod klucz oraz hotel z 78 luksusowymi pokojami. Będą one klimatyzowane i wyposażone m.in. w sejf, TV SAT z bogatą ofertą programową, telefon. Hotel będzie dysponował również trzema salami konferencyjnymi z możliwością ich połączenia w jedną o powierzchni 350 mkw. Część konferencyjno-bankietowa będzie wyposażona w klimatyzację oraz najnowocześniejsze technologie AV. Restauracja hotelowa w połączeniu z pomieszczeniami konferencyjnymi utworzą salą bankietową o łącznej powierzchni 652 mkw. mieszczącą około 500 osób.

Unikalność i atrakcyjność lokalizacji, jak również formy architektonicznej tego luksusowego projektu, podniesie prywatna marina z 38 miejscami do cumowania, zlokalizowana w zachodniej części wyspy. Właściciele apartamentów będą mogli korzystać z udogodnień kompleksu apartamentowo-hotelowego, takich jak: restauracja z tarasem widokowym, SPA z basenem, kompleks saun, gabinety odnowy biologicznej, pub, klub nocny z kręgielnią.

Inwestycję rozpoczęto w maju 2011 r. Od 1 do 30 czerwca br. obowiązuje specjalna letnia promocja. Ceny ekskluzywnych apartamentów na sprzedaż w systemie condo, wykończonych pod klucz, zaczynają się od 12.000 zł za mkw. + 23% VAT. Szczegóły dostępne są na stronie //www.inpro.com.pl/mikolajki/zestawienie.php. Hotel*****Mikołajki zlokalizowany jest na Wyspie Ptasiej i półwyspie przy Jeziorze Mikołajskim w Mikołajkach. Oba kompleksy hotelowe będą połączone szklanym tunelem.