Pomimo wakacji udane wyniki sprzedaży mieszkań w Grupie Inpro

Grupa Kapitałowa Inpro podsumowała wyniki sprzedaży osiągnięte w lipcu 2013 r. Zrealizowano przedsprzedaż, rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych brutto, na poziomie 40 umów czyli o 14% więcej niż w analogicznym miesiącu roku poprzedniego. Narastająco od stycznia do lipca br. Grupa podpisała 232 umowy przedwstępne brutto.

Grupa Inpro w lipcu br. podpisała 40 umów przedwstępnych brutto i tym samym osiągnęła sprzedaż wyższą o 14% niż w analogicznym miesiącu ubiegłego roku, w którym podpisała 35 umów brutto. Spółka Inpro SA zanotowała w lipcu br. o 20% lepszy wynik w stosunku do lipca 2012 roku, podpisując 35 umów przedwstępnych na sprzedaż brutto. Narastająco od stycznia do lipca 2013 roku Grupa Inpro podpisała łącznie 232 umowy, w tym spółka Inpro 206 umów przedwstępnych brutto. Wyniki sprzedaży Grupy po siedmiu miesiącach br. były niższe o 1%, a Inpro S.A. wyższe o 6% r/r. Grupa Inpro nadal odnotowuje duże ilości przekazań, narastająco po siedmiu miesiącach Grupa przekazała klientom 262 lokale wobec 124 rok wcześniej (wzrost o 111% r/r).