Ponad 90% mieszkań sprzedanych na osiedlu Kwartał Uniwersytecki

INPRO sprzedało już ponad 90% mieszkań w ramach prestiżowego osiedla Kwartał Uniwersytecki w Gdańsku Przymorzu. Budowa inwestycji została już zakończona, a w ofercie pozostało 12 ostatnich mieszkań.

Osiedle Kwartał Uniwersytecki składa się z dwóch budynków trzy-, pięcio- i ośmiokondygnacyjnych. W ramach całej inwestycji powstało w sumie 175 mieszkań, z czego aż 163 zostało już sprzedanych. Ceny mieszkań pozostałych w ofercie zaczynają się od 6 804 zł brutto za mkw., a ich powierzchnia wynosi od 61 mkw. do nawet 105 mkw.

Osiedle zlokalizowane jest 700 m od stacji SKM Gdańsk Przymorze i zaledwie 900 m od najnowocześniejszego w regionie centrum biurowego Alchemia. W bliskim sąsiedztwie znajdują się także gmach Uniwersytetu Gdańskiego, centrum biurowe Olivia Business Centre i popularne centra handlowe.  Gdańsk Przymorze to jedna z najlepiej skomunikowanych dzielnic miasta i jest idealną odpowiedzią na potrzeby osób szukających połączenia miejskiego stylu życia z cichą i zieloną okolicą.

Kwartał Uniwersytecki to nowoczesne osiedle wyposażone w nasłonecznione balkony i tarasy. Większość mieszkań zlokalizowanych na parterze posiada przestronne ogródki. Teren inwestycji jest ogrodzony i dozorowany z pomieszczenia ochrony. Wszystkie klatki schodowe posiadają windy i piwnice, a pod budynkami ulokowano halę garażową.

W korytarzach obu budynków zaprojektowano wyjątkową wystawę obrazów przedstawiających osiem krojów najbardziej rozpoznawalnych czcionek na świecie. Kolekcja zawisła przy współpracy dewelopera z Muzeum MOMA.

W ramach inwestycji przygotowano także ofertę wykończenia pod klucz, w której w zależności od potrzeb i oczekiwań klientów deweloper proponuje trzy zróżnicowane pakiety. Program wykończenia pod klucz to idealna propozycja dla osób ceniących wygodę, jakość i czas oraz dla osób inwestujących w nieruchomości.