Ponad 99% sprzedanych mieszkań na Osiedlu Wróbla Staw

Spółka INPRO, jeden z czołowych deweloperów w Trójmieście, sprzedała 319 spośród 320 oferowanych mieszkań w ramach Osiedla Wróbla Staw w Gdańsku Jasieniu. W sprzedaży dostępne jest już tylko jedno mieszkanie. Inwestycja cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród potencjalnych mieszkańców m.in. ze względu na doskonałą lokalizację i bardzo dobrze rozwiniętą komunikację z pozostałymi dzielnicami Gdańska.

Osiedle jest położone na skraju Pojezierza Kaszubskiego w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora Wróbla Staw. W najbliższej okolicy znajdują się malownicze ścieżki spacerowe, ZOO, a także trasa rowerowa, sprzyjająca aktywnemu wypoczynkowi. Mieszkańcy nowopowstałego osiedla mogą także korzystać z Pomorskiej Kolei Metropolitarnej, dzięki której bardzo szybko i komfortowo dostaną się na lotnisko w Rębiechowie oraz do centrum Gdańska.

Zaletą osiedla są nie tylko rozbudowane tereny zielone, ale także plac zabaw dla najmłodszych, wielofunkcyjne boisko oraz siłownia na świeżym powietrzu. W ofercie pojawiły się też dwupoziomowe mieszkania, pozwalające na swobodne oddzielenie części gościnnej od strefy prywatnej. Nad bezpieczeństwem mieszkańców czuwa profesjonalna ochrona.

Osiedle Wróbla Staw Mieszkania było realizowane w III etapach, w ramach których powstało w sumie 14 budynków z 320 mieszkaniami. Powierzchnia lokali w ramach inwestycji wynosi od 26 mkw. do 95 mkw., a ich cena zaczynała się od 4600 brutto za mkw. Część z mieszkań była objęta programem dopłat „Mieszkanie dla Młodych”.
To już kolejna udana inwestycja trójmiejskiego dewelopera. W październiku br. zakończono budowę osiedla Kwartał Uniwersytecki, położonego w Gdańsku Przymorzu.