Ranking TOP 100 największych pomorskich firm

INPRO S.A. zajęła 49. miejsce w Rankingu TOP 100 największych pomorskich firm – wyniki za 2009 r. – przygotowanym przez Dziennik Bałtycki.

Według opublikowanego rankingu, firma INPRO S.A. odnotowała przychód ze sprzedaży w 2009 roku na poziomie 148 459 tys. zł. Skutecznie realizowana przez INPRO S.A. strategia rozwoju zapewnia firmie stały wzrost przychodów ze sprzedaży. Wyniki finansowe charakteryzują się także bardzo dobrą rentownością.  Obserwowana, wysoka dynamika wzrostu sprzedaży była efektem realizacji coraz większej liczby projektów deweloperskich.

Ranking TOP 100 publikowany jest co roku na łamach Dziennika Bałtyckiego – Polska The Times. Z rankingu dowiedzieć się można, ile zarobiły poszczególne, pomorskie firmy oraz jak zmieniły się ich wyniki finansowe w czasach spowolnienia gospodarczego. Ranking powstaje na podstawie takich danych jak: przychody, zysk, rentowność, eksport itd.