Rosnąca sprzedaż mieszkań Grupy Inpro w I kwartale

Grupa Kapitałowa Inpro podsumowała wyniki sprzedaży za I kwartał 2016 r. Zrealizowano przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych) na poziomie 124 umów netto, osiągając tym samym 26,5 proc. wzrost w stosunku do I kw. 2015 roku. Od stycznia br. Grupa narastająco wydała klientom 110 mieszkań i domów.

W I kwartale br. Grupa Inpro podpisała łącznie 124 umowy przedwstępne netto i tym samym osiągnęła o 26,5% wyższą sprzedaż niż w I kwartale 2015 roku, w którym podpisała 98 umów netto. Dobrą sprzedaż uzyskała również Spółka Inpro podpisując 87 umów netto, co dało jej porównywalny wynik do analogicznego okresu w 2015 roku.

Narastająco przez pierwsze 3 miesiące br. Grupa Inpro przekazała klientom łącznie 110 mieszkań i domów, czyli o prawie 45% więcej, niż w I kwartale 2015 roku. W 2016 roku Grupa Inpro planuje wprowadzić do oferty blisko 750 nowych mieszkań i domów oraz utrzymać sprzedaż na wysokim poziomie.