RUSZYŁA BUDOWA INWESTYCJI CHMIELNA PARK

Inpro S.A., jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, notowany na GPW, rozpoczął budowę najnowszej inwestycji. Osiedle Chmielna Park powstaje na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Projekt został opracowany przez DOMUS Studio Projektowe S.C. Sieniawski & Sieniawski, natomiast generalnym wykonawcą jest Inpro S.A. Cała inwestycja obejmie 314 lokali mieszkalnych o powierzchniach od 35 m2 do 170 m2. Do dyspozycji kupujących pozostało 34, spośród pierwszych 55 lokali z etapu A.

„Charakterystyczna i nowoczesna architektura Osiedla Chmielna Park będzie dominowała nad zabudową Starego Przedmieścia, a jednocześnie idealnie wpisywała ze się w styl zabudowy tej części Gdańska. Inwestycja cieszy się sporym zainteresowaniem. Sprzedaż mieszkań w pierwszym budynku A rozpoczęliśmy we wrześniu ubiegłego roku, a już blisko 40% lokali zostało sprzedanych.” – mówi Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

Forma architektoniczna kompozycji trzech budynków (kwartałów) osiedla Chmielna Park wyróżnia się na tle zabudowy Gdańska dzięki dziewięciokondygnacyjnej wieży w budynku B, wyraźnie dominującej nad całym kompleksem. Zabudowa tarasowa inwestycji została zaprojektowana w celu maksymalnego wykorzystania nasłonecznienia oraz walorów widokowych w kierunku Głównego Miasta. Wysoką klasę projektu podkreślą również tereny zielone, elementy małej architektury, a także dostosowanie budynków do wymagań osób niepełnosprawnych.

Łączna, mieszkalna powierzchnia użytkowa razem z powierzchnią usługową Osiedla Chmielna Park będzie wynosiła 21.556 m2. Ceny mieszkań kształtują się od 5.500 zł netto/m² do 8.500 zł netto/m² (za lokale z dużymi tarasami na górnych kondygnacjach). Zakończenie budowy pierwszego budynku A planowane jest na III kwartał 2013 roku.