Spółka Inpro wprowadziła do sprzedaży blisko 250 nowych lokali

Giełdowa spółka Inpro S.A., jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów, wprowadziła do sprzedaży 231 mieszkań oraz 10 domów z ramach czterech kolejnych inwestycji. Tym samym, w aktualnej ofercie sprzedaży Inpro S.A. posiada 534 lokali mieszkalnych. Zwiększenie oferty mieszkań i domów o ponad 40% pozwoli Spółce osiągnąć założony plan na cały 2011 rok, który zakłada sprzedaż 390 mieszkań brutto.

Na rynku trójmiejskim popyt na nasze mieszkania i domy jest stabilny, w związku z tym zdecydowaliśmy się poszerzyć ofertę o nowe lokale. Na drugie półrocze przygotowaliśmy bardzo ciekawą propozycję mieszkań i domów w interesujących lokalizacjach.” – mówi Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

Pierwszym projektem, z nowymi mieszkaniami, w ofercie Inpro jest strategiczna inwestycja City Park - osiedle sześciu jedenastokondygnacyjnych budynków z 504 mieszkaniami, zlokalizowane na gdańskiej Zaspie. Spółka wprowadziła do sprzedaży 79 lokali mieszkalnych z budynku C.

Drugim projektem jest Osiedle Jabłoniowa z dziesięcioma czterokondygnacyjnymi budynkami mieszkalnymi. W tej inwestycji Spółka wprowadziła do sprzedaży 95 lokali mieszkalnych
z budynków F, G i H należących do II etapu inwestycji.

Kolejnym istotnym projektem jest nowa inwestycja Osiedle Chmielna Park, zlokalizowana na Wyspie Spichrzów Starego Miasta w Gdańsku. Do oferty sprzedaży Spółka wprowadziła pierwsze 57 lokali mieszkalnych z etapu A.

Czwartą, ciekawą inwestycją w ofercie sprzedaży jest Golf Park - osiedle domów jednorodzinnych i bliźniaczych zlokalizowane w starannie wyselekcjonowanym miejscu przy jeziorze w Tuchomiu. W tym projekcie Inpro S.A. wprowadziła do sprzedaży 10 domów z etapu B inwestycji.

Równocześnie w ofercie sprzedaży, Spółka ma komfortowe apartamenty w luksusowej inwestycji hotelu apartamentowego na Wyspie Ptasiej Jeziora Mikołajskiego. Sprzedaż 18 apartamentów wykończonych pod klucz (z udziałami w częściach wspólnych, takich jak: restauracja z tarasem widokowym, basen, SPA, gabinet odnowy biologicznej i kompleks saun) ruszyła w czerwcu br.