Stabilna sprzedaż mieszkań w Grupie Inpro

Grupa Kapitałowa Inpro podsumowała wyniki sprzedaży za maj 2013 r. Zrealizowano przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych brutto) na poziomie 34 umów czyli ponad dwukrotnie więcej niż w analogicznym miesiącu roku poprzedniego. Od stycznia do maja br. Grupa podpisała 155 umów przedwstępnych brutto.

Grupa Inpro w maju br. podpisała 34 umowy przedwstępne brutto i tym samym osiągnęła sprzedaż wyższą o 127% niż w analogicznym miesiącu ubiegłego roku, w którym podpisała 15 umów brutto. Spółka Inpro SA zanotowała w maju br. o 173% lepszy wynik w stosunku do maja 2012 roku, podpisując 30 umów przedwstępnych na sprzedaż brutto. Narastająco od stycznia do maja 2013 roku Grupa Inpro podpisała łącznie 155 umów, w tym spółka Inpro 141 umów przedwstępnych brutto. Wyniki sprzedaży Grupy po pięciu miesiącach br. były niższe o 5%, a Inpro S.A. wyższe o 1% r/r. W bieżącym roku Inpro odnotowuje duże ilości przekazań, narastająco po pięciu miesiącach Grupa przekazała klientom 182 lokale wobec 71 rok wcześniej.